Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borba na okupiranoj obali

VIDEO Ukrajinci prešli Dnjipro: Pojačanja stižu, Rusi ih pokušavaju otjerati, a sve prati teška artiljerija

Borba oko srušenog Antonovskog mosta na rijeki Dnjipro
Borba oko srušenog Antonovskog mosta na rijeki Dnjipro Foto: Screenshot
Ruske snage pokušavaju istjerati oko 50 do 100 ukrajinskih vojnika koji su na području oko srušenog Antonovskog mosta prešli rijeku Dnjipro, objavili su ruski vojni blogeri.

Oko 50 do 100 ukrajinskih vojnika prešlo je Dnjipro kod srušenog Antonovskog mosta te ih ruske snage pokušavaju vratiti na drugu stranu rijeke. Ukrajinci se, pišu i ruski i ukrajinski vojni blogeri, nalaze točno ispod srušenog mosta i na obali oko njega.

"Ukrajinska vojska već je treći dan na području Antonovskog mosta, a pojačanja i dalje stižu. Oružane snage Rusije povukle su se s tog područja jer su bile pod neprestanom topničkom vatrom. Borbe su se vodile i dok su se ruske oružane snage povlačile pa su pretrpjele gubitke", objavljeno je na ruskom vojnom Telegram kanalu.

Na Telegramu je objavljena snimka na kojoj se vidi rusko oklopno vozilo BTR-82A koje puca na Ukrajince.

Na snimkama s terena vidi se i dolazak ukrajinskog pojačanja čamcima i evakuacija ranjenih ruskih vojnika, a sve to prati artiljerija obiju strana. 

Antonovski most Rusima je bio važan zbog logistike i opskrbe vojske nakon što su na početku invazije zauzeli grad Herson i veći dio okolne pokrajine. Ukrajinci su ga zbog toga granatirali i time doprinijeli ruskom povlačenju iz Hersona na desnu stranu Dnjipra.

Obalna područja Dnjipra poplavljena su nakon što je uništena brana Nova Kohovka, zbog čega su ruske i ukrajinske snage napustile svoje položaje uz rijeku. Ukrajinska vojska iskoristila je povlačenje vode da bi osvojila područje na okupiranoj strani rijeke.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene