Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nezadovoljstvo sve više raste

Amela Čilić iz Pariza: "Macronova poruka shvaćena je kao provokacija, vjerujemo da će noć proteći puno žešće"

Aktualno Galerija Amela Čilić, reporterka Dnevnika Nove TV Amela Čilić, reporterka Dnevnika Nove TV Foto: DNEVNIK.hr Prosvjed u Parizu - 4 Prosvjed u Parizu - 4 Foto: DNEVNIK.hr Prosvjed u Parizu - 3 Prosvjed u Parizu - 3 Foto: DNEVNIK.hr Prosvjed u Parizu - 2 Prosvjed u Parizu - 2 Foto: DNEVNIK.hr +1 Prosvjed u Parizu - 1 Galerija 1/6 >>
Uživo iz Pariza u večerašnji Dnevnik Nove TV uključila se reporterka Amela Čilić.

Nagomilano smeće, prosvjedi koji ne jenjavaju, kaos na ulicama uz kamenje, suzavce, vodene topove, sukobi s policijom – prizori su to Pariza i još nekoliko francuskih gradova.

Reakcija je to na odluku Vlade da bez glasovanja parlamenta progura mirovinsku reformu o podizanju dobi za odlazak u mirovinu.

Francuzima se ne sviđa ideja da umjesto u 62., u mirovinu idu sa 64 godine života. Uz nezadovoljstvo građana, oporba je podnijela zahtjev za izglasavanje nepovjerenja Vladi. 

Pročitajte i ovo Neredi u Parizu - 2 Više od 300 uhićenih Ekipa Dnevnika Nove TV iz Pariza: "Sada su ulice relativno mirne, ali osjeća se napetost u zraku"

Pročitajte i ovo Neredi u Parizu - 9 Opsadno stanje Kaos na ulicama, palež i sukobi s policijom. Hrvati u Parizu: "Prosvjedima se ne vidi ni kraj ni rješenje"

Iz Pariza za Dnevnik Nove TV javila se reporterka Amela Čilić.

"Ponovno se okupilo jako puno građana. Okupili su se spontano, zapalila se i vatra te se pjeva. Poručuje se vladi da da ostavku i sve se to događa ispred Nacionalne skupštine gdje je sve i sinoć počelo. Jako je puno policije. Predsjednik Macron danas je prosvjednicima rekao nešto znakovito - da je on zaslužan za mirovinsku reformu i da dođu izravno njemu. Ali to je shvaćeno kao provokacija. Tako da vjerujemo da će noć proteći puno, puno žešće", rekla je reporterka.

Što se tiče smeća kojim je Pariz zatrpan, Čilić je naglasila da se Pariz doslovno kupa u smeću.

"Deset tona je nakupljenog smeća, no ljudi podržavaju štrajkaše i bune se protiv mirovinske reforme koja će najviše i pogoditi komunalne i slabije plaćene radnike", rekla je reporterka. 

Vlada je htjela uvesti radnu obvezu za komunalne djelatnike, no to se nije usudila napraviti ni pariška gradonačelnica koja je rekla da podržava štrajkaše. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene