Obavijesti Video Pretražite Navigacija
do tri milijarde kubika više

Dobre vijesti: Afrička zemlja spremna povećati isporuke plina Europi

Hrvatski plin - 4
Hrvatski plin - 4 Foto: DNEVNIK.hr
Transmediteranski plinovod koji povezuje Alžir s Italijom ima dodatnih kapaciteta za povećanje isporuka plina Europi, rekao je u nedjelju Toufik Hakkar, direktor alžirske energetske tvrtke Sonatrach.

Kako je prenijela državna novinska agencija APS, Hakkar je reagirao na strahove Europe da će ruska agresija na Ukrajinu izazvati smanjenje isporuka ruskog plina europskom tržištu.

Sonatrach će biti "pouzdan dobavljač" prirodnog plina za Europu i spreman je povećati isporuke, rekao je Hakkar. Alžir isporučuje 22 milijarde kubika putem Transmeda, a za sada može isporučivati dvije do tri milijarde kubika više.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Upozorenje ili namjera? U borbenoj pripravnosti specijalne ruske snage: Prema Putinovoj naredbi imaju posebne zadatke i naoružanje

Pročitajte i ovo Cyber napadi i dezinformiranje - 4 Rat u Ukrajini bjesni i na Internetu Rusi objavljuju laži, hakeri ih napadaju: "To govori i o osobi. Razgovarate s francuskim predsjednikom, a već ste snimili objavu rata"

Srednjoročno, za četiri do do pet godina može daleko više povećati kapacitete isporuke plina, rekao je stručnjak kojeg prenosi agencija France presse.

Alžir šalje Europi plin mediteranskim plinovodima do Italije i Španjoske, a ukapljeni plin isporučuje tankerima.

Rat u Ukrajini iz minute u minutu pratite >>OVDJE.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene