Obavijesti Video Pretražite Navigacija
9 godina zatvora

Odbijena žalba najustrajnijeg kritičara Kremlja na presudu - ide u strogo čuvani zatvor

Aleksej Navaljni
Aleksej Navaljni Foto: Afp
Žalba na presudu vođe ruskog opozicije odbijena je, što znači da će ostati iza rešetaka, ali i da će biti prebačen u strogo čuvani zatvor.

Ruski sud je u utorak odbio žalbu vođe opozicije Alekseja Navaljnija na presudu od 9 godina zatvora zbog prevare širokih razmjera. Ova odbijenica znači da će Navaljni biti poslan u strogo čuvani zatvor, prema navodima portala CTVnews.

Navaljni, koji je uspio iza sebe organizirati mrežu pristaša širom Rusije zato što se pokazao najustrajnijim kritičarom Kremlja, je uhićen u siječnju 2021. nakon što se vratio iz Njemačke, gdje se oporavljao od trovanja bojnim otrovom. Tvrdi da Kremlj stoji iza tog napada.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna RAT U UKRAJINI Oglasio se jedan od najžešćih Putinovih kritičara: ''Nemojmo biti nacija kukavica, ludi car nije Rusija, izađite na ulice''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Privedeni njegovi odvjetnici Ruski sud proglasio Navaljnog krivim za prevaru i nepoštivanje suda: Otkriveno i koliko će još ostati u zatvoru

Ruske vlasti tvrde da tih 6 mjeseci koje je proveo izvan države krše dogovor uvjetne kazne od tri godine i 6 mjeseci, koju je zaradio u prijašnjem suđenju za prevaru.

Navaljni je u ožujku 2022. osuđen na devet godina zatvora zbog prevare. Tereti ga se da je prevario svoje pobornike, od kojih je tražio donacije kako bi se mogao kandidirati za predsjednika, iako ga je prijašnji zakonski postupak diskvalificirao od toga da bude kandidat.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene