Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić Foto: Pixsell

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u subotu je predložio aktualnu premijerku Anu Brnabić za mandatarku za sastav nove srbijanske vlade, najavio odgodu Parade ponosa, ali kazao i kako je Hrvatska ekonomski uvijek bila naprednija od Srbije, kako u vrijeme Jugoslavije, tako i u vrijeme kada je Srbija bila pod vlašću Turaka.


"Hrvatska je uvijek bila ekonomski ispred nas, uvijek su u tom dijelu bili razvijeniji. Ekonomski, ne bih o drugom. Ne mogu nadoknaditi 200 godina našeg zaostatka, nije realno", izjavio je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić govoreći o ekonomskom razvoju Srbije i zemalja regije. Na početku duge konferencije za medije u kojoj se dotakao raznih tema, koristio je i ploču. 

Govoreći o BDP-u, Vučić je rekao da je Srbija zaključno s idućom godinom gotovo udvostručila BDP, dok ga Hrvatska nije povećala ni za 50 posto.

Ilustracija Vučić zabranio Paradu ponosa, pogledajte kako je to objasnio: "Nisam sretan zbog toga..."

Aleksandar Vučić Vučić prelomio: Objavio ime koje će biti na čelu Vlade Srbije u novom mandatu

"Oni će i dalje biti bogatiji, ali će se smanjivati razlika u plaćama. Danas oni imaju 1100 eura prosječnu plaću, a mi 635. To više nije tri prema jedan. Polako se približavamo. Oni su uspješna zemlja i nema tu neke filozofije. Ali da li će Srbija brže rasti? Hoće. Da li će netko zaustaviti Srbiju? Neće. Nažalost, mi nemamo turizam da zarađujemo milijarde, ali imamo svoje, ruke, svoj rad, svoju marljivost, imamo tvornice i investicije. Želim im uspjeh", izjavio je Vučić.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju