Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon razgovora u Ohridu

Vučić nije potpisao sporazum o normalizaciji s Kosovom: "Spremni smo raditi na provedbi do svojih crvenih linija"

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je u nedjelju da nije potpisao sporazum o normalizaciji s Kosovom jer je Srbija međunarodno priznata država i on ne želi praviti "međunarodno pravne sporazume s Kosovom koje nije međunarodno pravno priznato".

Vučić je, komentitrajući u javnom obraćanju aneks koji je jučer pod pokroviteljstvom EU-a usuglašen u Ohridu na ranije prihvaćeni europski sporazum, rekao da pažljiuvo odmjerava i svaku izgovorenu riječ, pozivajući se na članak 3. Bečke konvencije po kojem i suglasnost predsjednika države ima razinu obveze.

"Zato sam odbijao davati izjave poput 'prihvaćamo' već (sam rekao) 'prihvaćamo koncept' i 'radit ćemo na implementaciji' ili 'spremni smo da radimo'", naveo je Vučić.

On je naglasio spremnost Srbije da "radi na provedbi sve do svojih crvenih linija".

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije Sastanak u Ohridu EU tvrdi da je postignut dogovor Srbije i Kosova, Vučić: "Nisam ništa potpisao"

Vučić je ocijenio da u provođenju ankesa sporazuma Beograd više ne ovisi "o dobroj volji Prištine*, već o tome koliko je Srbija spremna napraviri "određene stvari na svom europskom putu".

Pročitajte i ovo Kosovski premijer Albin Kurti i srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić Uz posredovanje Zapada Vučić i Kurti stigli na zajedničke razgovore: Hoće li se postići dogovor oko Kosova?

Postoje zasebno preuzete obveze obje strane čije će provođenje kontrolirati i nadzirati EU, dodao je Vučić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene