Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neobičan susret

Vučić primio darove čečenskog vođe Ramzana Kadirova: "Rusko-srpski odnosi neće biti uništeni ni pod kakvim pritiskom"

Aleksandar Vučić i Turko Daudov
Aleksandar Vučić i Turko Daudov Foto: Screenshot / Twitter Turko Daudov
Ruski narod je naš bratski narod, a stoljetna povijest to je više puta dokazala i rusko-srpski odnosi se ne mogu rušiti ni pod kakvim pritiskom, ocijenio je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić u razgovoru s izaslanikom čečenskog vođe Ramzana Kadirova.

Ured srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića nije objavio priopćenje o sastanku s izaslanikom čečenskog vođe Ramzana Kadirova, no Turko Daudov, predstavljen kao savjetnik šefa Čečenske Republike za arapske i muslimanske zemlje, naveo je na Instagramu da se u ponedjeljak sastao sa srbijanskim predsjednikom, ilustrirajući to zajedničkom fotografijom s Vučićem.

Na fotografiji s Daudovom Vučić je ogrnut tradicionalnim nacionalnim čečenskim ogrtačem, dok u ruci drži šubaru, darove dobivene od Kadirova koje mu je predao njegov savjetnik i izaslanik.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poznati detalji Spriječen atentat na Vučića? Premijerka bijesna: "Ismijavali su naše sigurnosne službe, hoće li se sada ispričati?"

Daudov je na početku razgovora prenio pozdrave šefa Čečenske Republike predsjedniku Srbije i srpskom narodu, a na kraju sastanka uručio Vučiću nacionalni ogrtač i kapu, istaknuvši da je "čvrstina Srba slična surovom karakteru gorštaka", naveo je portal grozny-inform.ru.

"Ruski narod je naš bratski narod, što je višestoljetna povijest više puta dokazala. Stoga rusko-srpski odnosi neće biti uništeni ni pod kakvim pritiskom", rekao je Aleksandar Vučić, prema riječima Daudova ispod objave.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Ups VIDEO "Nisam se ni pomaknuo": Na Vučića skoro pao reflektor, jako je ponosan na svoju reakciju

Čečenski vođa Ramzan Kadirov blizak je saveznik ruskog predsjednika Vladimira Putina, a u ruskoj invaziji na Ukrajinu, koju Moskva naziva "specijalnom vojnom operacijom", bore se stotine čečenskih dragovoljaca.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene