Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oštra borba suparnika

Nemiri u Albaniji: Prosvjednici čekićima razbijali i bacali kamenje, policija odgovorila suzavcem i vodenim topovima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Albanska policija odgovorila je suzavcem i vodenim topovima na napad prosvjednika koji su, bacajući kamenje, upali u sjedište oporbene Demokratske stranke usred sve oštrije borbe stranačkih suparnika za vlast.

Prosvjednici su pristaše bivšega albanskog predsjednika i premijera Salija Berishe, koji je prošle godine izbačen iz stranke pošto mu je Washington zabranio ulazak u Sjedinjene Države zbog navodne korupcije.

Pročitajte i ovo Greta Thunberg odnesena da ne blokira švedski parlament Prekinut prosvjed Thunberg blokirala ulaz u parlament, intervenirala policija Štrajkovi u Europi - 2 Prometni kolaps Europa preplavljena prosvjedima: Farmeri i dalje na ulicama, Njemačka u blokadi zbog štrajkova

Berisha, koji poriče nedjela koja mu se pripisuju, od tada se svim snagama bori za vodeću ulogu u stranci, a protivnik mu je njezin aktualni čelnik Lulzim Basha.

Prošli je mjesec Berisha sazvao skupštinu stranke te najavio da će se kandidirati za njezina vođu.

Čekićima razbili metalna vrata

Tijekom subotnjih nemira Berishini su pristaše čekićima razbili novopostavljena metalna sigurnosna vrata na uredima u nastojanju da se uspnu do drugoga kata.

Lokalni mediji pišu da su zaposlenici koji su se zatekli u zgradi pokušali spriječiti prosvjednike u nasilju i prije dolaska policije tako što su ih tjerali pjenom iz vatrogasnih aparata.

Američka veleposlanica u Albaniji Yuri Kim rekla je da je njezina administracija duboko zabrinuta zbog napetosti koje odnedavno vladaju u Demokratskoj stranci.

"Oni koji potiču nasilje ili potkopavaju vladavinu zakona bit će pozvani na odgovornost", tvitala je Kim.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene