Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Procjena Europske komisije

Albaniji se smiješi status kandidata za članstvo u Europskoj uniji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europska komisija procjenjuje da Albanija ostvaruje napredak u ispunjavanju političkih kriterija neophodnih za članstvo.

Europska komisija je u srijedu objavila godišnje izvješće o napretku zemalja kandidata i potencijalnih kandidata u kojem nema većih pomaka u odnosu prošlu godinu. Jedine preporuke za daljnje korake u procesu približavanja jesu uvjetna preporuka za davanje kandidatskog statusa Albaniji i za otpočinjanje pregovora o stabilizaciji i pridruživanju s Kosovom.

Pročitajte i ovo Ursula von der Leyen Optužila nekoliko stranaka Von der Leyen oštro kranjoj desnici: "Osloboditi se Putinove propagande" Ilustracija, online kupovina Povećalo EU-a Kineski brzorastući modni div pod posebnim nadzorom: "Spremni smo odigrati svoju ulogu"

>> Europska komisija Srbiji: 'Mi nikoga ne tjeramo da trči prema EU'

Komisija je zaključila da bi Albanija trebala dobiti kandidatski status pod uvjetom da dovrši ključne reforme u području pravosuđa i javne uprave i da usuglasi novi parlamentarni poslovnik. O statusu kandidata Vijeće Europske unije odlučivat će na sjednici u prosincu. (I.D. / J.G. / Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene