Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TRI GODINE SKRIVANJA

Pao "balkanski Pablo Escobar": Godinama je bježao policiji, ali onda se dogodilo nešto dotad nezamislivo

Albanska policija (Foto: Arhiva/AFP)
Albanska policija (Foto: Arhiva/AFP) Foto: Arhiva/AFP
Klement Balili, jedan od najtraženijih albanskih krijumčara drogom, predao se policiji nakon što je tri godine proveo u bijegu i nakon desetak bezuspješnih pokušaja policije da ga uhvati i privede pravdi.

Još od svibnja 2016. godine Balili izbjegava uhićenje, navodno zbog političkih veza, ali i mreže podrške u gradu Sarandi na jugu Albanije. No u veljači 2017. godine zbog pritiska zapadnih saveznika Albanija stavlja Balilijevo uhićenje na listu prioriteta. Naime, lanac droge "balkanskog Pabla Escobara", kako su ga mediji prozvali, proširio se i na teritorije susjednih zemalja i NATO saveznika.

Pročitajte i ovo Ilustracija problemi s drogom u europi "Spuštenih glava i zacakljenih očiju, satima nepomično sjede": Sve je više umrlih od zombi-droge Ilustracija Proširena istraga U Hrvatsku je pokušao prebaciti najmanje 100 kg marihuane: USKOK uhvatio državljana BiH u pokušaju krijumčarenja

Balili se na kraju sam predao vlastima, a na upit novinara što mu je bilo ponuđeno za predaju, albanski ministar unutarnjih poslova Sander Llešaj odgovorio je –"zagarantiran fer postupak", prenosi Al Jazeera Balkans.

Na višestruko pozivanje američkog veleposlanika u Tirani Donalda Lua da se Balilija što prije privede pravdi, albanski premijer Edi Rama pozvao je policiju da to svakako učini prije dolaska Luova nasljednika.

Balili sve optužbe odbacuje, ima dva odvjetnika od kojih je jedan u Grčkoj, a njegovi odvjetnici tvrde da dokazi protiv njega nisu dovoljno jaki.

Nalazio se u bijegu nakon što ga je grčka policija, u suradnji s američkom agencijom za borbu protiv droge, optužila za krijumčarenje 700 kilograma marihuane u Grčku. Tad je i posljednji put viđen u javnosti prije predaje albanskoj policiji.

Aktualno Ognjen razljutio šefove, javila se i njegova supruga, a Jelena objavila fotografiju s Duškom iz Kine Jelena Karleuša i Duško Tošić (Foto: Instagram) Jelena Karleuša i Duško Tošić (Foto: Instagram) Foto: Instagram Jelena Karleuša, Duško Tošić (FOTO: Instagram) Jelena Karleuša, Duško Tošić (FOTO: Instagram) Jelena Karleuša, Duško Tošić (FOTO: Instagram) Jelena Karleuša, Duško Tošić (FOTO: Instagram) Duško Tošić (Foto: Instagram) Duško Tošić (Foto: Instagram) Foto: Instagram Ognjen Vranješ (FOTO: Instagram) Ognjen Vranješ (FOTO: Instagram) +3 Ognjen Vranješ (Foto: Instagram) Celebrity Ognjen razljutio šefove, javila se i njegova supruga, a Jelena objavila fotografiju s Duškom iz Kine 1/9 >>

Aktualno Glumac se zaručio godinu i pol nakon razvoda, njegova bivša postala hit zbog onog što mu je napisala Katherine Schwarzenegger i Chris Pratt (Foto: Instagram) Katherine Schwarzenegger i Chris Pratt (Foto: Instagram) Foto: Instagram Chris Pratt (Foto: Profimedia) Chris Pratt (Foto: Profimedia) Foto: Profimedia Katherine Schwarzenegger i Chris Pratt (Foto: Profimedia) Katherine Schwarzenegger i Chris Pratt (Foto: Profimedia) Foto: Profimedia Chris Pratt i Anna Faris (Foto: AFP) Chris Pratt i Anna Faris (Foto: AFP) Foto: Afp Anna Faris i Michael Barrett (Foto: Profimedia) Anna Faris i Michael Barrett (Foto: Profimedia) Foto: Profimedia +1 Anna Faris i Chris Pratt (Foto: AFP) Celebrity Glumac se zaručio godinu i pol nakon razvoda, njegova bivša postala hit zbog onog što mu je napisala 1/7 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene