Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Al-Sadr prijeti: Američka pojačanja vratit će se kući u lijesovima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi plan američkog predsjednika Georgea W. Busha za Irak "propast će" kao i svi prethodni, a vojnici koji su poslani kao pojačanje mogli bi se vratiti kući "u lijesovima", izjavio je glasnogovornik radikalnog šijitskog vođe Muqtade al-Sadra.

"Danas je problem u Iraku nazočnost Amerikanaca. Proširenje te nazočnosti samo će povećati problem", rekao je za AFP šeik Abdul Razzaq al-Nadaui u Najafu, svetom šijitskom gradu južno od Bagdada.

Pročitajte i ovo Ilustracija Suspenzija Irački militanti više neće napadati Amerikance na Bliskom istoku, oglasio se Pentagon Ilustracija "Nećemo oklijevati" Amerikanci izveli zračne udare u Iraku, ubrzo stigla i jasna poruka

"Nova strategija predsjednika Busha nije dobrodošla, a još manje američki vojnici", istaknuo je Nadaui.

"Ovo nije prvi plan koji je najavio Bush. Svi su propali, a ni ovaj neće proći bolje", upozorio je.

Predsjednik Bush je u srijedu objavio da će u Irak poslati pojačanje s 21.500 američkih vojnika, od čega 17.500 u Bagdad, uz 132.000 vojnika koji su već tamo.

Muqtada al-Sadr, odlučni protivnik američke okupacije, predvodi Mahdijevu vojsku, jednu od najvećih iračkih milicija, koju redovito optužuju zbog napada na sunite i na snage koalicije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene