Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Irački ogranak Al Kaide pozvao je egipatske prosvjednike na sveti rat i formiranje vlade zasnovane na šerijatu, objavljeno je na islamističkim internetskim stranicama.


Priopćenje iz Iraka prva je reakcija neke skupine povezane s Al Kaidom na događaje u Egiptu. Radikalna skupina nagovara Egipćane da zanemare 'razočaravajuće puteve' demokracije i 'trulog paganskog nacionalizma'.

Vezani članci Dvojica prosvjednika javila se u COVID bolnicu S prosvjeda u COVID bolnicu: Nekoliko prosvjednika zaraženih koronom tražilo liječničku pomoć, jedan je na kisiku Slika nije dostupna Američka sutkinja hrvatskih korijena za DNEVNIK.hr: "Fanatizam do kojeg je Trump doveo podsjeća na mračna razdoblja povijesti"

>> Egipćani jedva krpaju kraj s krajem

'Vaš džihad', piše u priopćenju Egipćanima, jest podržati Islam, slabe i potlačene u Egiptu, za 'vaš narod' u Gazi i Iraku i za 'svakog muslimana koji je pogođen tlačenjem egipatskog tiranina i njegovih nalogodavaca u Washingtonu i Tel Avivu', piše u prijevodu teksta dostupnom na stranici Američkog centra za nadzor islamističkih internetskih stranica (SITE). (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju