Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Al-Qaida na internetu objavila snimku pobunjeničkog napada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Al Qaida je postavila u petak na Internet video snimku koja, kako tvrdi, prikazuje pobunjenički napad na vojni položaj američkih i afganistanskih snaga na jugu Afganistana.

Čini se da ovom video snimkom teroristička mreža pokušava pobiti tvrdnje SAD-a da pobjeđuju u ratu protiv talibana i njihovih pristaša u Afganistanu, piše AP.

Pročitajte i ovo Napad na svećenika u Sydneyju Novi napad u Sydneyju UZNEMIRUJUĆE Svećenik napadnut tijekom mise: Izboden nekoliko puta nožem, čuli su se krici u prijenosu uživo Komemoracija za žrtve brutalnog napada u Sydneyju Ubijeno šest osoba Napadač iz Sydneyja ciljao je žene: "Snimke govore same za sebe"

Snimka počinje s izjavom zamjenika čelnika al Qaide, Aymanom al-Zawahrijem, koji ismijava američkog predsjednika Georgea W. Busha i kaže da je njegova tvrdnja da al Qaida više nema sigurno utočište u Afganistanu "drska laž".

Nakon toga se prikazuje navodni pobunjenički napad na vojni položaj u Arghandabu, sjeverno od južnog afganistanskog grada Kandahara.

Talibani su u međuvremenu rasporedili 10.000 boraca za proljetnu ofenzivu "krvavih napada" na strane vojnike u Afganistanu, izjavio je u petak talibanski zapovjednik Abdul Rahim.

"Kada zatopli i zazeleni lišće pokrenut ćemo krvave napade na strane vojnike koje predvode SAD", rekao je Rahim.

Više od 4.000 ljudi, od kojih četvrtina civila, ubijeni su u sukobima prošle godine koja je bila obilježena najgorim nasiljem otkad su talibani svrgnuti s vlasti 2001. Zapovjednici NATO-a i analitičari upozoravaju da bi ova godina mogla biti još gora. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene