Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Teroristička mreža Al Kaida objavila je j časopis za žene, 'Al-Šamiku', u kojem savjetuje žene o tome kako se udati za mučenika i njegovati lice ispod nikaba.


Al-Šamika, ili u slobodnijem prijevodu "Veličanstvena žena", na naslovnici prikazuje ženu u nikabu, muslimanskoj odjeći koje pokriva cijelo tijelo osim očiju, kako pozira s poluautomatskom puškom. Kao i drugi ženski časopisi poput Elle ili Cosmopolitana, i Al-Šamika savjetuje kako se udati za idealnog muškarca, u ovom slučaju mudžahedina, i obiluje savjetima o ljepoti, poput onoga o tome kako se zaštiti od sunca... noseći nikab.

Vezani članci Slika nije dostupna Skupine povezane s Al Kaidom sve opasnije Slika nije dostupna Belgija: Devetero optuženih za veze s Al Kaidom na sudu

'Kako napraviti bombu u majčinoj kuhini?'

Iako žene prvo sestrinski savjetuje da ne izlaze na ulicu osim u slučaju prijeke potrebe i upozorava da se tada uvijek nosi nikab kao nužna zaštita od sunca, list istodobno slavi udovice čiji su muževi počinili samoubilačke napade. 'Mučeništvo donosi sigurnost i sreću', navodi list i prenosi razgovore sa ženama koji podržavaju svoje muževe u namjeri da ubiju sebe i pobiju druge.

>> Veo muslimankama oduzima moć

Za ono čitateljstvo koje ipak nije spremno na tako drastičan korak nagovaranja supruga na samoubilački napad, Al-Šamika, primjerice, savjetuje o maskama za lice od meda i objašnjava da se koža ne smije grubo brisati ručnikom.
Časopis distribuira Al Kaidin medijski ogranak koji objavljuje i časopis Inspire', list koji potiče mlade muslimane koji žive na Zapadu na terorističke napade, a 'proslavio' se u svom prvom broju člankom o tome 'kako napraviti bombu u majčinoj kuhinji'. (Hina)


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju