Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Al Fayed: Kakva nesreća, Dodi i Diana su ubijeni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dan uoči objave službenog izvješća o okolnostima pogibije britanske princeze Diane i njezinog zaručnika Dodija al Fayeda, njegov otac Mohamed al Fayed taj je dokument nazvao "skandaloznim".

U izvješću stoji da je tragični sudar u pariškom tunelu u kolovozu 1997., u kojem su poginuli Dodi i Diana, uistinu nesreća, a ne unaprijed isplanirana zavjera, kako se u proteklih devet godina nagađalo.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Arsen Bauk Predizborna kampanja Bauk je SDP-u donirao 3010,66 eura. Znate li tko je rođen na taj datum?

Mohamed al Fayed smatra da je istražitelj koji je vodio istragu, sir John Stevens bio ucijenjen kako bi bio prisiljen isključiti mogućnost urote. 

- Šokantno je i skandalozno da vodeći djelatnik Scotland Yarda donese takvu nevjerojatnu presudu, rekao je Al Fayed u emisiji "Today" televizijske postaje NBC.

Odvojena istraga francuskih vlasti koja je završena 2001. zaključila je da je za nesreću kriv Al-Fayedov vozač Henri Paul, koji je također poginuo u nesreći jer je ustanovljeno da je vozio prebrzo i pod utjecajem alkohola.

Stevens, bivši šef londonske policije, proveo je tri godine
pokušavajući otkriti što se dogodilo. Njegovom su istragom obuhvaćeni i članovi britanske kraljevske obitelji, a opsežan razgovor vođen je i s Dianinim bivšim suprugom Charlesom.

Mohamed al Fayed rekao je da je njegov sin Diani kupio zaručnički prsten te da mu je ona nekoliko sati prije nesreće rekla da je trudna.
 
Optužio je britansku vladu za umiješanost u zavjeru.

Stevens je "definitivno bio ucijenjen kako bi kazao točno ono što su britanske tajne službe od njega očekivale", smatra Al Fayed. 

Ne navodeći izvore svojih informacija, rekao je kako zna da su prije šest mjeseci agenti britanskih tajnih službi ukrali Stevensov kompjutor. 

- Siguran sam da su pronašli nešto što bi mu moglo naškoditi te su to iskoristili kako bi ga ucijenili, smatra Al-Fayed i dalje zastupajući tezu da su njegova sina i Dianu ubili pripadnici britanskih tajnih službi kako njihova veza ne bi kompromitirala kraljevsku obitelj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene