Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opasne namjere

Ako Trump postane predsjednik, Dodik namjerava povući radikalne poteze: "Ne bih oklijevao"

Milorad Dodik
Milorad Dodik Foto: Afp
Milorad Dodik je najavio da će u slučaju ponovne pobjede Donalda Trumpa na izborima za predsjednika SAD-a povući radikalan potez - proglasiti nezavisnost Republike Srpske.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da vjeruje u njenu nezavisnost kao i da vjeruje da će do nje jednoga dana doći. Misli da bi za to mogao biti zaslužan on, ali smatra da bi mu ponovni izbor Donalda Trumpa u SAD-u također bio od pomoći.

Pročitajte i ovo Crkva svetog Marka nakon obnove - 2 Obnova nakon potresa Plenković na misi u obnovljenoj Crkvi sv. Marka: Vjernici mogu doći, ali ograda ostaje

"Kada je u Americi pobijedio Donald Trump, imao sam namjeru da proglasim nezavisnost Republike Srpske. Onda su se neki oko mene uplašili i to nisam uradio. Moram da kažem da mi je danas žao što nisam. Ali ako bi Trump ponovo pobijedio, mislim da ne bih oklijevao", rekao je Dodik za TV Prva, prenosi Klix.ba.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković aktualna tema Dobiva li Plenković političke poene smjenom Barbarića? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV

Predsjednik RS-a je dodao da je on birani funkcioner i da ima pravo da bira na koji način vodi politiku.

"Ključno pitanje oko mene nije više kriminal, sada se sve svelo na retoriku, to im smeta i to im je pogubno", zaključio je Dodik.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene