Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Liječnici pozivaju žene i muškarce da se 'odvaže' na sterilizaciju, a za uzvrat će dobiti automobil ili neku drugu nagradu. Žele smanjiti nagli porast nataliteta.


Zdravstveni službenici indijske države Radžastan pokreću novu kampanju kako bi pokušali zaustaviti nagli porast nataliteta na tom području. Pozivaju žene i muškarce da se 'odvaže' na sterilizaciju, a za uzvrat će dobiti automobil ili neku drugu nagradu.

Vezani članci Testiranje na koronavirus u Indiji Alarmantni ritam: U posljednja dva dana prosjek novozaraženih porastao im na 83.000 Koronavirus u Indiji - 4 Indija premašila 4 milijuna zaraženih koronavirusom, svaki dan imaju oko 80.000 novooboljelih

Među ponuđenim automobilima je i Tata Nano, najjeftiniji automobil na svijetu kojeg proizvode u Indiji. Sitaram Sharma, liječnik iz zapadne Indije, nada se kako će prilika za besplatni automobil 'natjerati' oko 20.000 parova u regiji da se odluče na sterilizaciju. Osim automobila, nude motocikle i televizije. Ponuda vrijedi za sve Indijce, javlja BBC. (VLM Agencija)