Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ako Dom naroda Parlamenta Federacije BiH do 1. veljače ne usvoji proračun za 2019. godinu, stat će isplata svih plaća, penzija i ostalih proračunskih stavki u entitetu Federacija Bosne i Hercegovine.


Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH je na sjednici održanoj 9. januara 2019. godine usvojio Prijedlog proračuna Federacije BiH za 2019. godinu koji je u proceduru uputila Vlada Federacije BiH, no on još uvijek nije stupio na snagu obzirom da ga nije usvojio Dom naroda Parlamenta Federacije BiH, javlja Klix.ba.

Vezani članci 25 godina od Daytonskog sporazuma - 3 Prije četvrt stoljeća donio je mir, ali i danas izaziva podjele. Je li revizija rješenje? Talijanski liječnici i pacijenti Potresan oproštaj liječnika od kolege koji je preminuo od korone: "Poznajem sivo, koščato lice smrti, gledao sam je u oči"

Predsjedavajuća Lidija Bradara (HDZ BiH) još uvijek se nije oglasila i obavijestila građane FBiH namjerava li zakazati sjednicu.

Ako se proračun ne usvoji do 1. veljače 2019. godine, bit će onemogućena isplata svih plaća, mirovina i ostalih proračunskih stavki u Federaciji BiH.

Ured visokog predstavnika međunarodne zajednice (OHR) u BiH i ambasada Njemačke i SAD-a naglašavaju da stari saziv Doma naroda Parlamenta FBiH nema legitimitet donositi bilo kakve odluke, a naročito ne one koje se odnose na proračun.