Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iran

Ajatolah Hamenei pozvao sve muslimane na obranu Palestinaca u Gazi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamenei pozvao je u nedjelju muslimane širom svijeta da stanu u obranu Palestinaca zahvaćenih izraelskim zračnim napadima u Gazi, objavila je iranska državna televizija.

'Svi palestinski borci i svi pobožni ljudi islamskog svijeta obavezni su braniti bespomoćne žene, djecu i ljude u Gazi na bilo koji način. Tko god pogine u toj legitimnoj obrani je mučenik', poručio je Hamenei. Čelnike arapskih zemalja pozvao je, pak, da zaustave zločine "cionističkih vukova.

Pročitajte i ovo Prosvjedi u Dublinu Traže odgovornost od Sveučilišta VIDEO Propalestinski studentski prosvjedi proširili se i na dva europska grada: "Palestinci ginu duže od 200 dana, no nitko nas ne čuje" Ilustracija Sve se ispituje Pet izraelskih jedinica odgovorno za teška kršenja ljudskih prava prije Gaze, ali to neće utjecati na prodaju američkog oružja tim jedinicama

Osudio je i američkog predsjednika Georgea W. Busha koji je pristajanjem na izraelske napade 'samo povećao svoj popis ratnih zločina'.

'Europljani su također asistirali u ovoj tragediji i još jednom pokazali svoj animozitet prema islamu te dokazali da su njihove tvrdnje o poštivanju ljudskih prava obične laži', rekao je Hamenei.
U dvodnevnim izraelskim zračnim napadima na Gazu poginulo je više od 270 ljudi, a 700 je ozlijeđeno. Riječ je jednom od najkrvavijih sukoba u 60-godišnjem sukobu Izraela i Palestinaca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene