Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamenei pozvao je u nedjelju muslimane širom svijeta da stanu u obranu Palestinaca zahvaćenih izraelskim zračnim napadima u Gazi, objavila je iranska državna televizija.


'Svi palestinski borci i svi pobožni ljudi islamskog svijeta obavezni su braniti bespomoćne žene, djecu i ljude u Gazi na bilo koji način. Tko god pogine u toj legitimnoj obrani je mučenik', poručio je Hamenei. Čelnike arapskih zemalja pozvao je, pak, da zaustave zločine "cionističkih vukova.

Vezani članci Iran predstavio novi dron Iran predstavio spektakularni high-tech dron, tvrde da ima domet čak 2000 km. Pogledajte kako su ga nazvali U Gazi uništene stotine zgrada Uništene ceste, zgrade, stotine mrtvih: Izrael kaže da nema roka za završetak sukoba - ''Ne stojimo sa štopericom. Želimo postići ciljeve''

Osudio je i američkog predsjednika Georgea W. Busha koji je pristajanjem na izraelske napade 'samo povećao svoj popis ratnih zločina'.

'Europljani su također asistirali u ovoj tragediji i još jednom pokazali svoj animozitet prema islamu te dokazali da su njihove tvrdnje o poštivanju ljudskih prava obične laži', rekao je Hamenei.
U dvodnevnim izraelskim zračnim napadima na Gazu poginulo je više od 270 ljudi, a 700 je ozlijeđeno. Riječ je jednom od najkrvavijih sukoba u 60-godišnjem sukobu Izraela i Palestinaca.