Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Samo za ludo hrabre

Želite spavati sa 6 milijuna mrtvaca? Ovo je noćenje u najvećoj grobnici na svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ostaci šest milijuna osoba premješteni su u katakombe krajem 18. i početkom 19. stoljeća.

Airbnb je izazvao brojne reakcije nakon što je odlučio u ponudu uvrstiti i jednu od najvećih masovnih grobnica na svijetu, pariške katakombe.

Ipak, ponuda je kratkotrajna a ovu nevjerojatnu priliku - da prenoći u grobnici u kojoj je pokopano šest milijuna ljudi - dobit će pobjednik natječaja organiziranog povodom Noći vještica. Tema eseja - zašto bih baš ja treao prespavati u grobnici? Airbnb je za dvoje gostiju osim smještaja u grobu osigurao i podzemni koncert te jezivu priču prije spavanja.

Jedna od najvećih mreža za pružanje smještaja na svijetu navodno je gradu Parizu platila 350 tisuća eura za korištenje podzemnih tunela na jednu noć, a gradonačelnicu Anne Hidalgo opozicija je žestoko napala jer smatraju kako je turističko iznajmljivanje grobnice nepoštivanje mrtvih koji su tamo pokopani, piše BBC.

Ostaci šest milijuna osoba premješteni su u katakombe krajem 18. i početkom 19. stoljeća
kada je glavni grad Francuske bio pun grobova koji su ugrožavali zdravlje Parižana - mlijeko i vino navodno su bili loše kvalitete. Mreža podzemnih tunela dugačka čak 250 kilometara iskopana je još za vrijeme Rimljana koji su vadili kamen za gradnju.

Pročitajte i ovo Policija u Parizu Uoči Olimpijskih igara Ministar poručio policajcima: "Bit ćete pošteno plaćeni, ali očekujem stopostotnu mobilizaciju" Ilustracija sjedočenje na sudu Optužen je za silovanje žene koja mu je iznajmila stan preko Airbnba: "Povukla sam namještaj i sakrila nož jer nisam znala što je još spreman učiniti"

TURIST KOJI JE ODUŠEVIO HRVATSKU 'Stižemo uskoro - i očekujte nastavak'

Katakombe su bile potpuno zatvorene za javnost do 1955. godine, no mnogi su znatiželjnici pronašli tajne ulaze te se u njima održavaju umjetničke izlože, perfomansi i zabave koje organiziraju takozvani 'katafili' - obožavatelji katakombi. Prije desetak godina u tunelima je policija nabasala na skriveno kino koje je imalo napajanje strujom i bar.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene