Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iako je evolucijska prednost takvog ponašanja nestala, ljudsi nastavljaju biti glupo agresivni, kaže Stephen Hawking.


Ugledni fizičar Stephen Hawking ima dug popis stvari koje će dovesti do propasti i uništenja ljudskog roda, a posljednja koja je zauzela mjesto na listi je ljudska agresija.

Vezani članci Uništen zadarski Pozdrav Suncu (Foto: Zadarski.hr) - 1 Možemo se praviti da nas se ovo ne tiče, ali pravo je pitanje – jesmo li stvarno tolike kukavice? Milijan Brkić (Foto: Marko Prpic/PIXSELL) Brkić razumije Penavu: "Stalno moramo ponavljati da je na Hrvatsku izvršena brutalna srbočetnička agresija"

Prošli tjedan Hawking je zamoljen da odgovori na pitanje što je po njemu najveći nedostatak čovječanstva, a odgovor je bio da 'ljudska bića nastavljaju biti glupo agresivna', dugo nakon što je evolucijska prednost takvog ponašanja nestala.

'Čovjek mora kolonizirati druge planete jer će na Zemlji izumrijeti!'

'Ljudski nedostatak za koji bih najviše volio da se ispravi je agresija', rekao je Hawking i dodao kako je ona možda i pomagala u preživljavanju, dolasku do hrane, teritorija ili partnera u vrijeme špiljskog čovjeka, ali sada, kaže fizičar, prijeti uništenju svih nas.

VIDEO Evo što ozbiljno može ugroziti našu egzistenciju!

Prijašnjih godina Hawking je tvrdio da prijetnju ljudima predstavljaju strojevi i vanzemaljci, sada smo prijetnja sebi samima. Krajem prošle godine naveo je, pak, umjetnu inteligenciju kao nešto što bi moglo dovesti do uništavanja svijeta. Ironično je to da Hawking, koji je zbog bolesti paraliziran i ne može govoriti, verbalno komunicira pomoću napredne umjetne inteligencije, odnosno programa koji je za njega razvio Intel, pišeWashington Post.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook