Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Humanitarna kriza

UZNEMIRUJUĆI PRIZORI "Djeca se oporavljaju od amputacija, a onda ginu u tim istim bolnicama"

Stanje u bolnici Nasser u Gazi - 1
Stanje u bolnici Nasser u Gazi - 1 Afp
Aktualno Galerija Stanje u bolnici Nasser u Gazi - 1 Stanje u bolnici Nasser u Gazi - 1 Foto: Afp Stanje u bolnici Nasser u Gazi - 2 Stanje u bolnici Nasser u Gazi - 2 Foto: Afp Stanje u bolnici Nasser u Gazi - 3 Stanje u bolnici Nasser u Gazi - 3 Foto: Afp +0 Dječak leži na podu u bolnici Nasser Galerija 1/4 >>
Dužnosnici Ujedinjenih naroda izrazili su u utorak ljutnju i nevjericu zbog stanja bolnica u Gazi, gdje ranjenima nedostaje osnovnih lijekova, a djeca amputiranih udova pogibaju dok se oporavljaju.

"Bijesan sam jer djeca koja se oporavljaju od amputacija u bolnici pogibaju u tim istim bolnicama", rekao je James Elder, glasnogovornik UN-ova fonda za djecu.

Bolnica Nasser, najveća bolnica u palestinskoj enklavi koja je još u funkciji, bila je bombardirana dvaput u proteklih 48 sati, dodao je Elder.

Jedna od žrtava tih najnovijih napada trinaestogodišnja je djevojčica Dina, koja je preživjela napad na svoj dom u kojem je pobijena njezina obitelj.

"Kamo da odu ta djeca i obitelji? Nisu sigurni u bolnicama, nisi ni u skloništima, nisu sigurni ni u takozvanim sigurnim zonama", rekao je.

"Konačno, bijesan sam jer licemjerje uništava svaku empatiju", rekao je i dodao da je bijesan i na samog sebe jer ne može učiniti više.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Opsjednut s Macronom Plenković komentirao tajni sastanak Anušića s Milanovićem: "Predsjednik je proglasio HDZ fašističkom, lopovskom strankom. Vrijeđa ministre..."

Pročitajte i ovo Ilustracija Šokantna snimka Užas u zagrebačkoj školi: Profesor udarao učenika po glavi, slijedi mu otkaz

Margaret Harris, glasnogovornica Svjetske zdravstvene organizacije, opisala je stanje u bolnicama u Gazi kao potpuno nevjerojatno i neshvatljivo.

"Ono najosnovnije oni nemaju. Jedan od mojih kolega opisao je da ljudi leže na podu, svijaju se od bolova, u agoniji su, no ne traže nešto da im ublaži bol. Ne, oni su vapili za vodom", rekla je.

"Nemoguće je vjerovati da svijet dopušta da se takvo nešto i dalje događa", poručila je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene