Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Informacije predane vlastima

Afganistan tvrdi da je Rabanijev ubojica bio Pakistanac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Afganistan je priopćio da je bombaš samoubojica koji je ubio afganistanskog mirovnog pregovarača Burhanudina Rabanija bio državljanin Pakistana.

Istražiteljski tim koji je uspostavio predsjednik Hamid Karzai u izjavi je rekao da su dokazi i priznanje koje je dao čovjek upleten u Rabanijevo ubojstvo 20. rujna otkrili da je bombaš bio iz Chamana a da je ubojstvo planirano u Quetti, mjestima u Pakistanu. Istražitelji su rekli da su dokazi i informacije o ostalim suučesnicima predani Pakistanu kako bi uhitio osumnjičene.

Bivši afganistanski predsjednik Burhanudin Rabbani i čelnik mirovnog vijeća zadužen da pokuša pregovorima postići političko okončanje rata ubijen je u 20. rujna u Kabulu. Glasnogovornik talibana Zabihula Mudžahid preuzeo je odgovornost za napad. (Hina)

Pročitajte i ovo Ivan Bulj izašao iz zatvora - 1 ubojica na slobodi FOTO Neobična scena: Pogledajte tko je Bulja dočekao pred zatvorom Rusija planira ukloniti Talibane s popisa terorističkih organizacija Službeno nitko nije priznao Afganistan Rusija planira ukloniti talibane s popisa terorističkih organizacija: "Oni su de facto vlast u Afganistanu"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene