Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Afganistan: Njemački novinar otet pa pušten

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemački novinar Christoph Reuter iz magazina Stern i njegov afganistanski vodič oteti su na istoku Afganistana, priopćio je guverner pokrajine Kunar, ali je otmica bila kratkog vijeka i oni su oslobođeni.

"Mogu potvrditi da su oteti njemački novinar i jedan Afganistanac" u noći na srijedu u pokrajini Kunar, uz granicu s Pakistanom, izjavio je guverner te pokrajine Shalizai Didar. No, zahvaljujući posredovanju tamošnjih plemenskih vođa, novinar Christoph Reuter i njegov vodič su nakon nekoliko sati pušteni, dodao je guverner.

Pročitajte i ovo Obilna kiša u Afganistanu izvanredno stanje Raste broj stradalih nakon obilnih kiša i nevremena: Zbog sukoba i loše infrastrukture, dvije zemlje teško se s time nose Ilustracija Još jedno ograničenje Bizarna odluka talibana, zatvaraju frizerske i kozmetičke salone u Afganistanu: "Prava žena poštuju se u skladu s islamskim zakonom i običajima"

Ovo je bio treći Nijemac otet u Afganistanu u tjedan dana.

Dvojica njemačkih inženjera oteti su 18. srpnja s pet afganistanskih kolega u pokrajini Wardak. Tijelo jednog Nijemca je pronađeno u nedjelju, ali još nije poznat uzrok njegove smrti. Talibani se preuzeli odgovornost za tu otmicu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene