Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvojica Amerikanaca ubijena su u dobro zabarikadiranoj zgradi ministarstva unutrašnjih poslova u glavnome gradu Afganistana, a vjeruje se da je riječ o pukovniku i bojniku američke vojske, objavili su afganistanski sigurnosni izvori.


Ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je priopćenje u kojem se kaže da su dvojica 'stranih partnera' ubijena, ali još se ne zna tko ih je ubio. Televizija Tolo TV objavila je da su ubijena dvojica 'stranih savjetnika'. Ministarstvo je zatvoreno i nitko ne smije ni ući ni izaći, objavile su snage sigurnosti.
 

NATO povukao ljude iz afganistanskih ministarstava

Vezani članci Ilustracija, američki zrakoplov E-11A Pao američki zrakoplov u Afganistanu, talibani tvrde da su ga oni srušili Slika nije dostupna Likvidirani talibani koji su srušili američki helikopter u Afganistanu

NATO je u subotu povukao sve zaposlenike u ministarstvima u Kabulu jer su u subotnjem napadu na ministarstvo unutrašnjih poslova ubijena dvojica Zapadnjaka, kaže se u NATO-ovu priopćenju. Dvojica Amerikanaca, pukovnik i bojnik američke vojske, ubijena su u dobro zabarikadiranoj zgradi ministarstva unutrašnjih poslova u glavnome gradu Afganistana.

'Zbog očite potrebe zaštite poduzeo sam hitnu mjeru povlačenja osoblja ISAF-a u ministarstvima u Kabulu i oko njega', kaže se u priopćenju glavnoga NATO-ova zapovjednika u Afganistanu generala Johna Allena. Ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je priopćenje u kojem se kaže da su dvojica 'stranih partnera' ubijena, ali još se ne zna tko ih je ubio.

Televizija Tolo TV objavila je da su ubijena dvojica 'stranih savjetnika'. Ministarstvo je zatvoreno i nitko ne smije ni ući ni izaći, objavile su snage sigurnosti. Afganistanski talibani preuzeli su odgovornost za ubojstvo dvojice Amerikanaca. Objavili su da je riječ o osveti za spaljivanje Kurana u NATO-ovoj bazi u Afganistanu. To je spaljivanje izazvalo niz prosvjeda po cijeloj zemlji, a američki se predsjednik Barack Obama već ispričao afganistanskome predsjedniku Hamidu Karzaiju. (Hina)