Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Afganistan: 12 mrtvih u napadu na policijsku ophodnju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ophodnju policijske postrojbe za borbu protiv droge napali su u petak talibani na jugozapadu Afganistana, nakon čega je došlo do pucnjave u kojoj je smrtno stradalo dvanaest osoba, među kojima dvojica policajaca i desetorica napadača, izvijestio je guverner pokrajine Nimroz.

Usto, voditelj programa za pomirbu s talibanima ustrijeljen je u petak u pokrajini Kandahar, doznaje se od službenog izvora.
Policajci su se vraćali sa zadatka tijekom kojega su trebali uništiti polja maka iz kojeg se proizvodi opijum, u svoju policijsku postaju u pokrajini Nimroz, kada su ih talibani napali, izjavio je guverner Ghulam Dastageer Azad.

Pročitajte i ovo Obilna kiša u Afganistanu izvanredno stanje Raste broj stradalih nakon obilnih kiša i nevremena: Zbog sukoba i loše infrastrukture, dvije zemlje teško se s time nose Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi

"Desetorica talibana i dvojica policajaca ubijeni su u pucnjavi koja je trajala dva sata. Dvojica talibana su uhićena", rekao je guverner, dodajući da su dvojica policajaca i nekoliko talibana ranjeni.

Prema Ujedinjenim narodima, kultura opijuma je raširena u pokrajini Khashrod. Ove godine se čak očekuje prilično povećanje proizvodnje.

Afganistan proizvodi više od 90 posto svjetskog opijuma iz kojeg se dobiva heroin. Taj sektor donosi zaradu od 4 milijarde dolara na godinu, od čega dio ide na financiranje pobune talibana.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene