Obavijesti Video Pretražite Navigacija

40 poginulih u raketiranju trokatnice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje četrdesetoro civila među kojima i dvadesetjedno dijete poginulo je u nedjelju kada se srušila trokatnica u Qani, u južnom Libanonu, koju je bombardiralo izraelsko zrakoplovstvo

U zgradi su, uz stalne stanare, živjele obitelji izbjegle iz drugih
sela u okolici Tira (83 km južno od Beiruta), koja su već nekoliko dana izložena razornom bombardiranju, dodaje se.

Pročitajte i ovo napad Izraela na Libanon krvavi sukob Izrael žestoko napao Libanon, ubijena žena i njezino dvoje djece, Hezbolah poručio: "Ovo neće proći bez odgovora" David Cameron Nesigurna vremena Britanski ministar upozorio: "Opasnost od eskalacije rata je ekstremno visoka"

Jedan je mještanin rekao da je u zgradi koja se sasvim urušila bilo "više od stotinu ljudi".

Policija dodaje da je bombardiranja trajalo dva sata i da je uništeno nekoliko zgrada u Qanu.

Žestoki sukobi nastavljeni su u nedjelju ujutro između izraelskih postrojbi i gerilaca Hezbollaha i u blizini libanonske granice, gdje su, kako javlja Hezbollahova televizija Al-Manar, izraelske postrojbe "upale" na libanonsko područje poznato kao Taybech Project area, tri do četiri kilometra od granice.

Televizija izvještava da su se borbe vodile kod mjesta Kfar Kila, nadomak Marjayouna, iz kojega su u subotu potisnute izraelske snage nakon tjedan dana žestoke borbe. Izraelska vojska nije potvrdila izvješće.

Međunarodna cesta između Beiruta i Damaska, na dionici kod libanonskog pograničnog grada Masnaa još je bila zatvorena u nedjelju ujutro nakon izraelskih udara koji su je učinili neuporabljivom.

Bombe velike snage izdubile su u cesti goleme kratere duboke 6 metara, na libanonskoj strani granice, 600 metara od nadzorne točke policije i carine.

Službeni predstavnik izraelske vojske izjavio je da su četiri zračna napada zrakoplovstva bila "usmjerena isključivo na prometnicu kako bi se spriječila doprema oružja Hezbollahu" iz Sirije, napominjući da napad nije bio uperen protiv Sirije.

Ovi napadi dolaze u času kada je izraelska policija priopćila da su rakete koje je Hezbollah u petak ispalio na Afulu, na sjeveru Izraela, "sirijske proizvodnje".

Hezbollah je sa svojih položaja u Libanonu u nedjelju ispalio
tridesetak projektila na sjeverni Izrael, objavila je policija. U
napadu nije bilo žrtava.

"Rakete su pale na predgrađa Haife i mjesta Nahariyu, Kiryat Shmona i Saint-Jean d'Acre, gdje je jedna osoba lakše ranjena i izvazvana veća materijalna šteta", rekao je predstavnik izraelske policije.

Od izbijanja otvorenog oružanog sukoba 12. srpnja gerilci Hezbollaha ispalili su na sjeverni Izrael više od 1.800 raketa pri čemu je dosad poginulo najmanje 18 izraelskih civila a više od 300 je ranjeno.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene