Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Broj žrtava stampeda koji se u nedjelju ujutro dogodio kod hinduističkog hrama u Ratangarhu, blizu grada Daitie u indijskoj državi Madhya Pradesh na vjerskoj svetkovini narastao je na 109, a ozlijeđeno je 133 ljudi, objavila je policija.


'Po najnovijim podacima, bilo je 109 poginulih i 133 ozlijeđenih', rekao je na telefon ua AFP Anand Mishra, predstavik lokalne policije.

Policija je priopćila da se nesreća dogodila dok su hodočasnici pokušavali prijeći most na rijeci Sindh, nedaleko od svetišta. Većina žrtava je poginula u stampedu, a ostali su se utopili nakon skoka s mosta.

Vezani članci Indiju zahvatio ciklon, ilustracija Snažni ciklon uništio tisuće domova, zatvorena zračna luka: "Nisam nikada prije vidio nešto slično. Posvuda je poplava i sela su odsječena" Indijom se širi nova bolest 01 Oporavili su se od koronavirusa, a onda umrli od "crne gljivice": Što dosad znamo o bolesti koja se munjevito širi Indijom

>> Najveća evakuacija u povijesti Indije: Snažan tajfun usmrtio 10 ljudi

Dnevnik The Times of India navodi da su tragediju prouzročile glasine da će se most srušiti. U drugim izvješćima kaže se da su policajci palicama masu držali pod kontrolom što je izazvalo paniku.

Hinduističke svetkovine u Indiji poznate su po smrtonosnim gužvama. Prošle godine u trima sličnim nesrećama poginuli su deseci ljudi. Ovogodišnji smrtonosni stampedo dogodio se za svetkovine Navaratri u čast božice Dourge, kada u hramove dođu milijuni ljudi.

Prema nekim policijskim izvorima, stampedo je izbio kad je na mostu preko Sindha bilo oko 20.000 ljudi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook