Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još nije ni u pubertetu

10-godišnja Amerikanka obolila od raka dojke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
10-godišnja djevojčica Hannah Powell-Auslam je postala najmlađa Amerikanka s dijagnozom raka dojke. Nesretnoj djevojčici već je odstranjena lijeva dojka, a sada je doznala da se rak proširio i na limfne čvorova pa mora nastaviti s liječenjem.

Njezini kalifornijski liječnici su izjavili kako vjeruju da je Hannah, kojoj trebaju barem dvije godine do uobičajenog puberteta, najmlađa osoba koja je oboljela od raka dojke.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rak dojke godišnje usmrti 900 žena 15. Dan narcisa obilježen diljem Hrvatske Slika nije dostupna Ranije postaju i seksualno aktivne Djevojčice u pubertet ulaze prije desete godine!

'Kako je to moguće? Imam samo deset godina. Nisam ni znala što je to rak. Ne prestajem plakati. Stvarno sam bila šokirana. Mislim da moja majka nije ni kontrolirala nikad ima li rak dojke, tako da je za nju ogromni šok što ga ja imam' ispričala je Hannah televizijskim novinarima.

Hanni je rak dijagnosticiran u travnju nakon što je osjetila probadanje i lijevoj dojci a majka je odmah zamijetila kvržicu. Roditelji su je odmah doveli doktoru gdje je uzet uzorak tkiva kvržice i poslan na testiranje. Nitko nije očekivao da se radi o raku. 'Doktori su mi rekli da sigurno nije riječ o raku jer rak dojke ne pogađa djecu', rekla je Hanina majka Carrie Auslam. No, test je pokazao drugačije - Hannah je imala invazivni rak dojke, oblik raka koji imaju samo odrasli. 7. svibnja joj je odstranjena lijeva dojka.

'Rekla sam mami da samo želim biti normalno dijete. Želim ići natrag u školu, baviti se sportom, družiti se s prijateljima', rekla je Hannah čija obitelj ima blog ourlittlesweetpea.com na kojoj dokumentiraju njezinu borbu za život. Dr. Nathan Honda je izjavila da samo 0,1 posto rakova dojke se pojavljuje kod djece i da su većinom puno manje agresivni nego kod odraslih. I tada su uglavnom genetički uvjetovani, te se vjeruje da Hannah ima gen za rak dojke koji se aktivirao.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene