Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Legendarni brazilski nogometaš Romario u nedjelju je napokon dočekao svoj 1000-ti pogodak u karijeri, no taj njegov doseg neće priznati Međunarodni nogometni savez (FIFA).


Romario (41) je za svoju momčad Vasco da Gamu protiv Recifea (3:0) pogodio iz kaznenong udarca, a nakon toga je utakmica bila prekinuta jer su na teren dotrčali Romarijeva majka, supruga, djeca i sva sila novinara.

Vezani članci Slika nije dostupna PAPA OPET ODUŠEVIO Pljesak, zagrljaj i pitanje kojem se nitko nije nadao Slika nije dostupna Pucaju od ponosa: Ono kad dobiješ priznanje od brazilske legende!

Unatoč velikom slavlju, Romariu zamjeraju posve "nategnuto računanje zgoditaka" jer je u brojku od 1000 uvrstio 71 pogodak s neslužbenih utakmica i treninga, a novinari su pronašli da je zabijao čak i kada je utakmica službeno završila - 0:0.

Zbog svega statistika FIFA Romariu priznaje "samo" 929 pogodaka, a ispred Brazilca su trojica nogometaša. Prvo mjesto drži legendarni Pele koji je postigao 1281 pogodak na 1363 utakmice, još jedan Brazilac Artur Friedenreich je između 1909. i 1935. postigao 1329 zgoditaka, dok je trećeplasirani Austrijanac Franz Binder došao do 1005 pogodaka.