Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon duge bolesti u Beogradu je u 86. godini preminuo istaknuti nogometni reprezentativac i izbornik reprezentacije Jugoslavije Rajko Mitić.


Mitić je rođen 19. studenoga 1922. godine u Dolu kod Bele Palanke, a karijeru je prije Drugog svjetskog rata započeo u beogradskom BSK-u. Nakon završetka rata izabran je za prvog kapetana novoosnovanog kluba Crvena Zvezda čiji je dres nosio punih 14 godina i za to vrijeme odigrao 572 utakmice i postigao 262 gola.

Vezani članci Grupa Kiss Surađivao s brojnim zvijezdama: Legendarni gitarist preminuo u 70. godini Policija, ilustracija Opljačkali ga i prebili nasmrt: Policija uhitila troje ljudi, jedan napadač pokušao pobjeći iz zemlje

Za reprezentaciju Jugoslavije nastupio je 59 puta i postigao 32 gola, a bio je sudionikom i dva olimpijska turnira - 1948. godine u Londonu i 1952. u Helsinkiju, na kojima je reprezentacija Jugoslavije osvojila srebrna odličja.

Ljubitelji nogometa s prostora bivše zemlje najviše će ga pamtiti kao kapetana čuvenog olimpijskog tima iz Helsinkija, koji je u sastavu: Beara, Stanković, Crnković, Čajkovski, Horvat, Boškov, Ognjanov, Mitić, Vukas, Bobek i Zebec, odigrao svih šest utakmica olimpijskog turnira.