Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U subotu atletski miting u Splitu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vodeće svjetske visašice Blanka Vlašić, Venelina Veneva i Kajsa Bergqvist okupit će se u subotu, 24. veljače, na splitskim Gripama na premijernom izdanju međunarodnog skakačkog mitinga.

Hrvatska rekorderka Blanka Vlašić kući dolazi s nizom odličnih rezultata, ali i sa laganim zdravstvenim problemima. Sinoć je na mitingu u Stockholmu osjećala laganu groznicu, ali je unatoč tome osvojila drugo mjesto s preskočenih 195 cm. Od nje je bila bolja tek svjetska dvoranska rekorderka Kajsa Bergqvist, koja je preskočila 198 cm.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U igri za "jack pot" ostale samo Vlašić i Jelimo Slika nije dostupna Blanka Vlašić u srijedu nastupa na mitingu Weinheimu

'Blanka se je jutros osjećala bolje, nije imala temperaturu i nadam se da će do subote biti potpuno spremna', izjavio je Blankin otac i trener Joško Vlašić.

Blanka je tijekom dosadašnjeg dijala dvoranske sezone ostvarila tri pobjede - u Bukureštu (201 cm), Goeteborgu (200 cm) i Hustopeču (196 cm). 

Dva je puta bila druga - u Bruxellesu (198 cm) i Stockholmu (195 cm).

Ima još i jedno treće mjesto (u Arnstadtu sa 195 cm), te jednu četvrtu poziciju (Banska Bystrica, 197 cm). Jedino je Blanka ove sezone dva puta išla preko 200 cm.

U Splitu ćemo vidjeti i Bugarku Venelinu Venevu, koja ima najbolji skok sezone (202 cm u Banskoj Bystrici 13. veljače 2007.), te svjetsku dvoransku rekorderku Šveđanku Kajsu Bergqvist, koja je sinoć u Stockholmu upisala prvu ovosezonsku pobjedu.

Na splitski miting trebala bi doći i Kanađanka Nicole Forrester, koja je u Stockholmu bila šesta. Njezin osobni rekord je 194 cm. Najavljen je i dolazak Ukrajinke Irine Kovalenko.

Split će tako u subotu okupiti doista ugledno društvo vrhunskih svjetskih visašica, i to u svom premijernom izdanju i na dan kada se u Ateni održava već dobro uhodani i ugledni dvoranski atletski miting.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene