Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Blanka Vlašić u srijedu nastupa na mitingu Weinheimu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svjetska prvakinja u skoku u vis Blanka Vlašić nastupit će u srijedu, 27. veljače, na međunarodnom skakačkom mitingu u njemačkom Weinheimu.

To će joj biti prvi nastup u posljednja dva tjedna, odnosno nakon pobjede na skakačkom mitingu u Splitu. Blanka se oporavila od ozljede natkoljenice i viroze, te u Weinheim stiže kako bi nastavila pobjednički niz. Hrvatska rekorderka ima iza sebe 20 pobjeda u nizu. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nedodirljiva Blanka ostvarila 34. pobjedu u nizu Slika nije dostupna Blanka Vlašić i dalje nepobjediva

Ove je zime nastupila na pet mitinga i upisala je isto toliko pobjeda, s tim da je svaki puta preskočila dva metra. Blanka ima i najbolji skok sezone (204 cm u Banskoj Bystrici 5. veljače).

U Weinheimu će Blanka najveću suparnicu imati u 24-godišnjoj Nijemici Ariane Friedrich, koja je ove zime četiri puta popravljala svoj osobni rekord, a posljednji puta je to učinila proteklog vikenda na dvoranskom prvenstvu Njemačke prekočivši 201 cm.

Blanka želi u Weinheimu siguran nastup i dobar rezultat, kako bi se što mirnije mogla pripremati za Svjetsko dvoransko prvenstvo u Valenciji, koje je na rasporedu od 7. do 9. ožujka.

I dok se najbolje ruske skakačice, Slesarenko i Savčenko, u osami pripremaju za SP u Valenciji, ostale Blankine konkurentice bile su proteklog tjedna vrlo aktivne. Brončana sa SP u Helsinkiju 2005. Šveđanka Emma Green slavila je na mitingu Malmoeu s preskočenih 198 cm, europska prvakinja Belgijanka Tia Hellebaut pobijedila je u Gentu, preskočivši također 198 cm, a Talijanka Antonietta Di Martino je bila najbolja u Stockholmu (197 cm).

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene