Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Skijaški skokovi: Zlato za Wanka, Zamernik diskvalificiran

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nijemac Andreas Wank postao je poljskim Zakopanima novi svjetski juniorski prvak u skijaškim skokovima, dok je Slovenac Urban Zamernik koji nastupa pod hrvatskom zastavom diskvalificiran.

Wank je osvojio zlato skokovima od 91 i 91.5 metara, drugi je bio Japanac Shohei Tochimoto (93, 87), dok je bronca pripala Austrijancu Andreasu Strolzu (92, 86.5). Wank je nakon prve serije bio četvrti, zaostajući pet bodova za vodećim Tochimotom (93 m), drugi je bio Strolz (92 m), a treći Rutkowski (94 m). 

Pročitajte i ovo Skijalište Cervinia u Italiji Talijansko skijalište VIDEO Drama u žičari: Jak vjetar gotovo otkinuo gondole pune putnika Mjesto pronalaska skijaša na planini Tete Blanche - 4 Tragičan kraj potrage Dramatični posljednji trenuci stradalih skijaša: Lopaticama pokušali iskopati špilju kako bi se sakrili

Najboljim skokom druge serije od 91,5 metra za koji je osvojio 126 bodova, sedam više od bilo kojeg drugog skakača u toj seriji, preskočio je svu trojicu i uzeo zlato.

Naš 16-godišnji predstavnik Urban Zamernik nije uspio u svojem prvom nastupu na nekom svjetskom prvenstvu za Hrvatsku - bio je diskvalificiran zajedno s još četiri druga skakača. Inače, jučer je na prvom treningu ostvario 75. duljinu od 87 skakača, dok je na drugom treningu bio nešto bolji, 61.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene