Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Landis pozitivan na doping kontroli

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki biciklist Floyd Landis bio je pozitivan na dopinškoj kontroli nakon 17. etape "Tour de Francea" na steroid testosteron, te će najvjerojatnije ostati bez naslova kojega je osvojio u nedjelju.

Landis je bio pozitivan nakon 17. etape "Toura" u kojoj je pobijedio s više od pet i pol minuta prednosti u odnosu na prvog pratitelja, te skočio sa 11. na treću poziciju ukupnog redoslijeda smanjivši zaostatak za vodećim na samo 30 sekundi koje je bez problema nadoknadio u pretposljednjoj, 19. etapi koja se vozila na kronometar.

Pročitajte i ovo Ilustracija u tijeku očevid Biciklist pao i udario glavom: Odvezla ga je hitna, na nogostupu vidljivi tragovi krvi Slika nije dostupna Laboratorij pogriješio u 'slučaju Landis'

- Momčad Phonaka je u srijedu dobila obavijest UCI-ja (Međunarodnog biciklističkog saveza) kako je Floydu Landisu izmjerena neuobičajeno visoka razina testosterona nakon 17. etape. 

Vodstvo momčadi i sam vozač su potpuno iznenađeni ovim rezultatom. Vozač će tražiti da se obavi B test kako bi se vidjelo radi li se o prirodnom procesu unutar organizma ili pogrešci prilikom objavljivanja rezultata A testa, obavila je Landisova momčad Phonak u svom priopćenju.

Ukoliko B test potvrdi rezultat A testa, Landis će postati prvi
biciklist u povijesti kojemu će naslov pobjednik "Toura" biti oduzet zbog dopinga. 

Pobjednikom će biti proglašen Španjolac Oscar Pereiro,
drugi s utrke, na drugo mjesto popet će se Nijemac Andreas Kloeden, a na treće Španjolac Carlos Sastre.

Također, Phonak je objavio kako će Landisu dati otkaz ukoliko mu se dokaže krivnja, a Amerikanac će biti i kažnjen s dvije godine zabrane nastupa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene