Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Laboratorij pogriješio u 'slučaju Landis'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski laboratorij koji je analizirao 'B' uzorak svrgnutog pobjednika Tour de Francea američkog biciklista Floyd Landisa, načinio je administrativnu pogrešku.


Prema priznanju direktora Nacionalnog laboratorija za borbu protiv dopinga (LNDD) u Chatenay-Malabryu, Jacquesa de Ceaurriza došlo je do pogreške prilikom prepisivanja brojeva s Landisova 'B' uzorka. Njegov identifikacijski broj je 995 474, dok je u službenom izvješću naveden broj 994 474.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pozitivan i B nalaz Floyda Landisa Slika nije dostupna Landis pozitivan na doping kontroli

'To ništa ne mijenja na stvari. To je administrativna pogreška koja ne mijenja rezultate testiranja,' izjavio je de Ceaurriz.

Međutim, Landisov odvjetnik Howard Jacobs tvrdi kako to nije bila jedina pogreška prilikom analiziranja Landisova uzorka. Osim brojeva, Jacobs tvrd, Francuzi su pomiješali i uzorke.

Landis je nakon trijumfa na ovogodišnjem Touru pao na dopinškoj kontroli. Povišenu razinu testosterona potvrdio je i B nalaz, pa je Amerikancu oduzeta pobjeda na Touru, a potom je otpušten iz momčadi Phonak. Landis se žalio i u tijeku je žalbeni postupak. Ako se potvrde prvotni nalazi Landisu prijeti dvogodišnja suspenzija.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene