Obavijesti Video Pretražite Navigacija

NBA: Giriček debitirao u Sunsima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski košarkaš Gordan Giriček debitirao je u dresu Phoenix Sunsa ubilježivši sedam minuta i dva koša u gostujućoj pobjedi protiv Portlanda 97:92.

Giriček je jučer i službeno postao član Sunsa, koji su tako postali njegov peti NBA klub nakon Memphisa, Orlanda, Utaha i Philadelphie. Bivši član Cibone potpisao je ugovor do konca sezone, a u novom klubu će dijeliti svlačionicu sa velikim zvijezdama lige Steveom Nashom i Shaquilleom O"Nealom i boriti se za NBA naslov.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najbolje uložen novac Giričekovih najbolje potrošenih 50 dolara Slika nije dostupna NBA: Detroit ukrotio LeBrona Jamesa

Phoenix je pobjedu u Rose Gardenu izborio u prve dvije četvrtine nakon kojih je vodio 19 koševa razlike (60:41). Domaćin je dobio zadnje dvije dionice, no nije uspio nadoknaditi veliki zaostatak. Najzaslužniji za 40. pobjedu Sunsa (20 poraza) bili su Amare Stoudemire (22 koša, 7 skokova), Steve Nash (19 koševa, 4 asistencije) i Grant Hill (18 koševa, 6 skokova). Giriček je u premijeri u novoj momčadi dobio sedam minuta i postigao je dva koša uz šut 1-1, te upisao skok i dvije asistencije.

"Prvo poluvrijeme je bilo savršeno, kasnije smo malo smanjili gas, no nismo dozvolili preokret domaćinu," kazao je Stoudemire. U redovima Portlanda, koji je ubilježio sedmi uzastopni poraz od Phoenixa, te 11. u posljednjih 12 nastupa, najbolji su bili bio Brandon Roy (25 koševa) i Travis Outlaw (14 koševa).

Pobjedu na gostovanju je upisala i vodeća momčad Zapada, Los Angeles Lakers i to protiv Sacramenta 117:105. Bila je to 12. pobjeda Lakersa u posljednjih 13 susreta. LA je ponovo predvodio sjajni Kobe Bryant koji je ovoga puta ubacio 34 koša, od kojih 17 u posljednjoj četvrtini koju su gosti dobili 36:18. Na početku posljednje dionice Sacramento je vodio 87:81, no tad je počeo "Bryant show". Sjajnu predstavu pružio je i Španjolac Pau Gasol koji je ubacio 31 koš, te pridodao 10 skokova. Bryant je postao drugi najmlađi igrač u povijesti NBA lige koji je ubacio 21.000 koševa. To mu je uspjelo sa 29 godina i 194 dana, samo deset dana mlađi to je učinio Wilt Chamberlain.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene