Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mark Weber u Zagrebu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Australski vozač Formule 1 Mark Weber održao je u Zagrebu konferenciju za tisak na kojoj je podržao akciju Allianza, inače sponzora njegove F1 momčadi Williams, pod nazivom "Prijatelj u prometu" s ciljem edukacije mladih vozača i smanjenja broja nesreća u prometu.

Po prvi puta sam u Hrvatskoj i sve izgleda divno. Odazvao sam se akciji Allianza jer znam da i u Hrvatskoj, kao i u cijelom svijetu, postoji problem sigurnosti u prometu, a napose se povećava broj nesreća u kojima sudjeluju mladi vozači.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna I Magny-Cours odlazi u povijest Slika nije dostupna Formula 1: Alonso ponovo najbolji!

Brzina je glavni faktor u poslu s kojim se ja bavim, koji će mnogi nazvati opasnim, no to je ipak kontrolirana opasnost dok ste svakodnevno u prometu izloženi bezbrojnim opasnostima.

Otkad mi je u Australiji poginuo brliski priojatelj, sasvim drugačije i opreznije pristupam vožnji izvan pista. Navest ću vam podatak da je moj prijatelj i sunarodnjak Michael Doohan bio pet puta prvak svijeta u motociklizmu, no nikad nije vozio
motocikl na 'običnoj' cesti, kazao je 30-godišnji Weber, inače tek treći Australac koji je osvajao bodove u Formuli 1.

Weberu i njegovoj momčadi ne ide sjajno u ovoj F1 sezoni, štoviše, sam vozač je priznao da mu je to zasigurno najgora sezona u karijeri, no nada se da će se stvari njegovim prelaskom u momčad Red Bull promijeniti. Australac će uveličati i promociju Allianzove akcije na Trgu Bana Jelačića gdje će biti postavljen F1 simulator.

Predjednik Uprave Allianz osiguranja Boris Galić kazao je kako je akcija pokrenuta zbog povećanja broja nesreća u kojima su sudjelovali mladi vozači i koje su završile smrtnim slučajevima.

U Hrvatskoj smo se odlučili fokusirati na edukaciju mladih vozača jer smatramo da su upravo oni najugroženija skupina u prometu i vrlo često plaćaju dana djelomično neiskustvu, a djelomično neodgovornom ponašanju u prometu, kazao je Galić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene