Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Liga prvaka: Chelsea bez Ballacka, Ševčenka i Carvalha

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Večeras će na Anfieldu pasti konačna odluka tko će 23. svibnja zaigrati u Ateni - Liverpool ili Chelsea, Benitez ili Mourinho...

Iako Chelsea ima pogodak prednosti iz prvog susreta, ima i manjak igrača. Jose Mourinho ne može računati na Michaela Ballacka koji  je u petak operirao koljeno i za njega je sezona završena, a zbog ozljede neće nastupiti ni Andrij Ševčenko (nije poznato čega) i Ricardo Carvalho koji se ozlijedio na subotnjoj utakmici protiv Boltona (2:2). 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Liverpool - Chelsea 1:1, Riise dao autogol! Slika nije dostupna Mourinho: Želim da Chelsea osvoji prvenstvo i Ligu prvaka

"Nije dobro, u pitanju je koljeno. On je naš najbolji branič cijelu sezonu. Bez njega smo izgubili i posljednji susret s Liverpoolom u nacionalnom prvenstvu", rekao je Mourinho o ozljedi Ricarda Carvalha. 

"Rafa je dobar trener, ima igrača od dva metra (Peter Crouch) i zna da Carvalho neće igrati. Mislim da je dovoljno inteligentan da igru usmjeri na Croucha", dodao je Portugalac. 

Ipak, Mourinho ponovno može računati na Arjena Robbena koji se oporavio od ozljede i Michaela Essiena koji će se u obrani najvjerojatnije pridružiti kapetanu Johnu Terryju, a koji je zbog kartona propustio utakmicu na Stamford Bridgeu. 

"Najvažnije je da na Anfieldu ne podlegnemo atmosferi i da ne primimo pogodak u prvih 20-tak minuta. Svjesni smo da Liverpool puno bolje igra kod kuće, no i mi znamo dati pogodak u gostima. Ako nam to pođe za rukom, mislim da onda nemaju šanse, jer nam nitko u ovoj sezoni nije uspio zabiti 3 pogotka", zaključio je Mourinho. 

Iako mora odigrati na sve ili ništa, optimističan je i trener Liverpoola Rafa Benitez. Španjolac vjeruje u drugo finale Lige prvaka u posljednje tri godine. 

"Ako ćemo igrati na našem nivou, siguran sam u pobjedu. Nije tajna da ćemo nametnuti tempo od početka i ako ga održimo svih 90 minuta - odlično. Moramo krenuti agresivno jer smo u prvoj utakmici upravo zbog slabe igre u prvom poluvremenu, ali ipak oprezno da nam se ne dogodi kontra kao u prošloj utakmici. No, mislim da ćemo uz pomoć naše vjerne publike osigurati put u Atenu", izjavio je Benitez. 

Slično misli i Xabi Alonso. 

"Igrati na Anfieldu je za nas dodatan poticaj. Nadamo se da će nam ta 'energija' pomoći", izjavio je Livrpoolov veznjak. 

Benitez je na posljednjoj utakmici Premier lige protiv Portsmoutha odmarao sedam ključnih igrača, uključujući i kapetana Stevena Gerrarda i braniča Jamia Carraghera.

Ineča, statistika je na Benitezovoj strani. Liverpool nije izbačen iz polufinala nekog ueropskog kupa još od daleke 1965. kada je izgubio od Intera iz Milana. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene