Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Lehmann ostaje prvi vratar 'elfa'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako je izgubio mjesto u momčadi Arsenala, njemački vratar, Jens Lehmann biti će prvi vratar 'elfa' na predstojećem europskom prvenstvu u Austriji i Švicarskoj.

Prema riječima menadžera njemačke reprezentacije Olivera Bierhoff, Lehmann i dalje uživa povjerenje stručnog stožera. Međutim, u iduće dvije prijateljske utakmice reprezentacije morat će opravdati njihovo povjerenje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna EP u Beogradu: Gluhi rukometaši za prvo mjesto sa Srbijom Slika nije dostupna Vratar Heartsa otvoren za pregovore s Arsenalom

'Lehmann ima dovoljno iskustva i kvalitete. Može odlično braniti iako nema dovoljan broj utakmica ove sezone. Ipak, morat će dobro obaviti posao na treninzima i na prijateljskim utakmicama', istaknuo je Bierhoff.

Njemački mediji pišu kako je Lehamann baš zbog činjenice što ima osigurano mjesto na vratima 'elfa' odbio ponudu da do konca sezone brani za Borussiu Dortmund. 

Dio njemačke javnosti smatra kako bi pozivanje igrača koji je rezerva u svojoj ekipi bio presedan i riskantan potez. Bivša jedinica 'elfa', Bodo Illgner, koji je bio na vratima njemačke vrste koja je 1990. godine osvojila naslov prvaka svijeta, smatra kako o Lehmannu ne bi trebalo razmišljati kao o rezervi, dok Harald 'Toni' Schumacher smatra da 'ne može niti zamisliti da rezerva može igrati za njemačku reprezentaciju'.

Lehmann je do sada upisao 51 nastup na njemačkim vratima, a kandidati za njegovo mjesto su vratar Valencie Timo Hildebrand, vratar Hannovera Robert Enke, te čuvar mreže Schalkea Manuel Neuer.

Njemačka, koja će na EP-u igrati u skupini sa Hrvatskom, Poljskom i Austrijom, tijekom priprema odradit će dvije utakmice, od kojih će jedna biti 26. ožujka protiv Švicarske.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene