Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Landis propušta Tour de France

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki biciklist Floyd Landis, koji je osumnjičen za uzimanje dopinga, najavio je da neće sudjelovati na ovogodišnjem Tour de Franceu, objavila je danas Francuska anti-dopinška agencija (AFLD).

"Afera Landis" prošle je godine potresla svijet biciklizma. Naime, nekoliko dana nakon što je osvojio Tour de France, objavljeno je da je Landis bio dopingiran. U njegovom tijelu utvrđena je povišena razina testosterona. Obje analize njegova urina (A i B) bile su pozitivne. No, Landis tvrdi da je nevin i da je povišena razina testosterona kod njega vrlo česta pojava i da je potpuno prirodna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pozitivan i B nalaz Floyda Landisa Slika nije dostupna Landis pozitivan na doping kontroli

Landis je danas trebao svjedočiti pred Francuskom anti-dopinškom agencijom, no nije se pojavio u Parizu. Landis je kazao da u Pariz nije išao jer se sprema za svjedočenje pred Američkom anti-dopinškom agencijom, koje bi se trebalo održati u svibnju. Također, Landis je Francuskoj anti-dopinškoj agenciji poručio da ove godine neće voziti niti jednu utrku u Francuskoj, pa tako niti Tour de France.

Ukoliko bude proglašen krivim, Landisu će biti oduzet naslov
pobjednika prošlogodišnjeg Tour de Francea, te će biti kažnjen s dvije godine zabrane nastupa.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene