Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američki biciklist Floyd Landis, koji je osumnjičen za uzimanje dopinga, najavio je da neće sudjelovati na ovogodišnjem Tour de Franceu, objavila je danas Francuska anti-dopinška agencija (AFLD).


"Afera Landis" prošle je godine potresla svijet biciklizma. Naime, nekoliko dana nakon što je osvojio Tour de France, objavljeno je da je Landis bio dopingiran. U njegovom tijelu utvrđena je povišena razina testosterona. Obje analize njegova urina (A i B) bile su pozitivne. No, Landis tvrdi da je nevin i da je povišena razina testosterona kod njega vrlo česta pojava i da je potpuno prirodna.

Vezani članci Biciklist Bizarna nesreća: Trijezan 30-godišnji vozač automobilom udario u pijanog 56-godišnjeg biciklistu i pritom ga teško ozlijedio Slika nije dostupna Biciklizam: Landisu oduzet naslov pobjednika 'Toura'

Landis je danas trebao svjedočiti pred Francuskom anti-dopinškom agencijom, no nije se pojavio u Parizu. Landis je kazao da u Pariz nije išao jer se sprema za svjedočenje pred Američkom anti-dopinškom agencijom, koje bi se trebalo održati u svibnju. Također, Landis je Francuskoj anti-dopinškoj agenciji poručio da ove godine neće voziti niti jednu utrku u Francuskoj, pa tako niti Tour de France.

Ukoliko bude proglašen krivim, Landisu će biti oduzet naslov
pobjednika prošlogodišnjeg Tour de Francea, te će biti kažnjen s dvije godine zabrane nastupa.