Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Košarka: Ewing, Olajuwon i Riley u Kući slavnih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekadašnji veliki rivali pod koševima Hakeem Olajuwon i Patrick Ewing primljeni su u košarkašku Kuću slavnih u američkom Springfieldu.

Centri Houstona i Knicksa su među sedam novih stanovnika Kuće slavnih, a uz njih je primljen šesterostruki All-Star igrač Adrian Dantley i legendarni trener Pat Riley, službeno treći NBA trener po uspješnosti svih vremena, koji je četiri puta bio prvakom sa lakersima i jednom sa Miamiem.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević Sportski duh VIDEO Neće pa neće: Tomašević pokušao zabiti koš, pogledajte kako je to izgledalo Slika nije dostupna SJEDNICA GRADSKE SKUPŠTINE Tomašević: ''Stanje u KK Ciboni je loše, u klub šaljem inspekciju, pozivam i Ministarstvo da učini isto''

Olajuwon (45) je Rocketse odveo dva uzastopna naslova NBA prvaka (1994 i 1995), a prvi je osvojio upravo protiv Ewingovih New York Knicksa. Olajuwon još uvijek drži NBA rekord u blokadama (3830).

'Ja sam odrastao u Nigeriji i da mi je nitko tada rekao da ću ući u Kuću slavnih rekao bih da je to nemoguće. Zapravo sam tek u Americi shvatio koliko ljudi cijene Kuću slavnih', kazao je Olajuwon.

Njegov veliki suparnik Ewing je 1992. bio je članom jedinog pravog Dream Teama na Olimpijskim igrama u Barceloni, a i on još uvijek drži rekorde New York Knicksa u broju koševa, uhvaćenih lopti i blokada.

Preostalo troje nominiranih su vlasnik Detroit Pistons William Davidson, trenerica sveučilišne košarke Catherine Rush i novinar Dick Vitale.

Ceremonija uvrštenja ovodogodišnjih laureata održat će se 5. rujna u Springfieldu, u državi Massachusetts.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene