Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Japanski konj osvojio Melbourne cup

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grlo Delta Blues s japanskim jahačem Katsuhiko Sumiiem pobjednik je 146. izdanja Melbourne Cupa, jedne od najpoznatijih konjičkih utrka na svijetu održane na 3.2 kilometra dugačkoj stazi hipodroma Flemington u Melbourneu pred čak 107.000 gledatelja.

Šestogodišnji Delta Blues, koji je na kladionici stajao 1:18, ušao je u cilj dva metra ispred također japanskog grla Pop Rock, dok je treće mjesto osvojio najveći favorit Maybe Better iz Australije.

Pročitajte i ovo Kosta Kostanjević, ravnatelj Sportskih objekata iza kulisa Pozadina drame na Hipodromu: "Morali smo se odlučiti na radikalan potez" Hipodrom Enimark Ponjević Tuđmanov bivši tjelohranitelj uveo bezvlašće na Hipodromu: Grad staje na kraj kaosu

Delta Blues je prvi konj iz Azije koji je osvojio Melbourne Cup, a od prve utrke 1861. samo su još dva grla koja nisu iz Australije ili Novog Zelanda odnosili pobjedu. To su bili Vintage Crop (1993) i Media Puzzle (2002), oba grla iz Irske.

Prošle tri godine Melbourne Cup je osvajalo grlo Makybe Diva čiji je vlasnik Australac hrvatskog podrijetla Toni Šantić, a džokej je nosio dres sa crno-bijelim kockicama. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene