Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Grlo Delta Blues s japanskim jahačem Katsuhiko Sumiiem pobjednik je 146. izdanja Melbourne Cupa, jedne od najpoznatijih konjičkih utrka na svijetu održane na 3.2 kilometra dugačkoj stazi hipodroma Flemington u Melbourneu pred čak 107.000 gledatelja.


Šestogodišnji Delta Blues, koji je na kladionici stajao 1:18, ušao je u cilj dva metra ispred također japanskog grla Pop Rock, dok je treće mjesto osvojio najveći favorit Maybe Better iz Australije.

Vezani članci Aleksey Usikov - 2 Oči vas ne varaju, on doslovno vozi hibrida! Ne morate mu gledati pod haubu da vidite koliko ima konja Christopher Reeve Jednu od najljepših ljubavnih priča prekinula je njegova stravična nesreća, a ubrzo je i ona tragično preminula

Delta Blues je prvi konj iz Azije koji je osvojio Melbourne Cup, a od prve utrke 1861. samo su još dva grla koja nisu iz Australije ili Novog Zelanda odnosili pobjedu. To su bili Vintage Crop (1993) i Media Puzzle (2002), oba grla iz Irske.

Prošle tri godine Melbourne Cup je osvajalo grlo Makybe Diva čiji je vlasnik Australac hrvatskog podrijetla Toni Šantić, a džokej je nosio dres sa crno-bijelim kockicama.