Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski iseljenici iz New Yorka od nedjelje slave pobjedu New York Giantsa jer su ponosni da je u prvoj ekipi američke NFL lige igrač David Diehl čija je majka Hrvatica.


“Naši iseljenici se tradicionalno okupljaju u etničkom predjelu Astoria po hrvatskim restoranima i klubovima uvijek kad se igraju velike utakmice u kojima sudjeluje hrvatska reprezentacija u svim sportovima, a s posebnom pažnjom su u nedjelju gledali Super Bowl jer su u finalu bila dva Hrvata - Bill Belichick, trener Patriotsa i David Diehl, igrač New York Giantsa. Ponosni smo na njihove uspjehe”, izjavio je Vedran Nazor, predsjednik Hrvatsko-američke akademije i veliki promoter hrvatskih sportaša u Americi. 

Vezani članci Slika nije dostupna Rihanna na Gala bal došla bez donjeg rublja! Slika nije dostupna Amerikanci neće zaboraviti imena stradalih 11. rujna

David Diehl, koji je rođen 1980 godine u Chicagu, ali se zbog profesionalne nogometne karijere preselio u New York, uvijek kad je slobodan od treninga ili gostujućih utakmica, posjeti Hrvatski centar i Crkvu na Manhattanu gdje posluša misu na hrvatskom jeziku . 

U kafiću 'Scorpion' u Astoriji, vlasnika Denisa Lisice, bilo je posebno veselo u nedjelju tijekom Super Bowla jer se tamo okuplja mlađa generacija Hrvata, a organizirana je i kladionica sa ulozima od 200 do 500 dolara. 

Oni koji su vjerovali u pobjedu New York Giantsa zadovoljno su trljali ruke ali potom i častili društvo u tom omiljenom hrvatskom okupljalištu. Super Bowl su naši iseljenici pratili i u klubu Rudar i Istra klubu na Astoriji. Hrvati su poznati kao dobri nogometaši širom Amerike gdje su osnovani brojni iseljenički nogometni klubovi istog imena - Croatia. 

Jedan od najstarijih HNNK Croatia nogometni klub iz New Yorka u travnju obilježava 40 godišnjicu postojanja koju će, tvrdi predsjednik Tomislav Radalj proslaviti u Hrvatskom centru na Manhattanu. 

Šapuće se da bi se slavlju mogao pridružiti i David Diehl sa svojim prijateljima iz New York Giantsa. Zbog velike tetovaže hrvatskog grba koju ima na ruci suigrači ga na treninzima znaju nazivati i Croat!