Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hrvatski navijači ponovno se potukli u inozemstvu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U sukobu navijača Maribora i Rijeke tijekom prijateljske utakmice ovih klubova održane u utorak u Slovenskim Konjicama ozlijeđena su četiri policajca i dva navijača, po jedan sa svake strane.

Pripadnici Armade u poluvremenu su se sukobili s 30-tak pripadnika Viola, navijačke skupine iz Maribora. Navodno je sukob mariborskih i riječkih navijača bio dogovoren, a policija nije bila spremna, piše Novi list.

Pročitajte i ovo Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj Nasilje, Ilustracija HOROR U SUSJEDSTVU Oglasila se policija o strašnom činu: Mladić napao djevojku sjekirom i nožem, odrezao joj palac i unakazio lice

Skupina od nešto više od 30-tak pripadnika Armade došla je na utakmicu bez policijske pratnje i tako se pokušala smjestiti n tribinu. Čim su ih ugledali Mariborčani su se s tribine sjurili prema njima. Riječani su prihvatili, a svega nekoliko policajaca nije uspjelo spriječiti sukob.

>> Video: Sukob BBB-a i policije

Obračun je trajao oko pola sata, a zaustavila ga je interventna policijska jedinica iz Maribora. Nakon toga navijači Armade prepraćeni su prema Rijeci, a Viole su ostale na utakmici. 

Sukob se mogao predvidjeti, jer su nekoliko sati prije susreta navijači Viole šetali gradićem naoružani palicama i pazeći na sve prilazne ceste. Prema pisanju Novog lista, u teoriju da je sukob bio dogovoren uklopio se i velik broj pristiglih navijača Rijeke.

Iz riječkog prvoligaša tvrde kako su organizatori utakmice najavili mogućnost dolaska svojih navijača, no slovenska je policija podcijenila situaciju.

Celjska je policija pak objavila je kako utakmica uopće nije bila prijavljena, te da se organizatori nisu pobrinuli niti za osiguranje redarske službe. Policija je navodno u posljednji trenutak saznala za održavanje utakmice, te poslala jedinicu koja je osiguravala red na južnoj tribini gdje se nalazilo 50-ak mariborskih navijača. Kada su se nešto kasnije pojavili navijači Rijeke, policija im je zabranila ulazak na stadion kako bi spriječila tučnjavu navijača. Nakon verbalnog okršaja uslijedio je sukob kamenjem iz kojega je šest osoba izišlo s ozljedama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene