Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Međunarodna automobilska federacija (FIA) vjerojatno će sutra donijeti odluku kojom će potvrditi naslov svjetskog prvaka Kimiju Raikkonenu nakon žalbe momčadi McLaren-Mercedes, izjavio je glasnogovornik FIA-e.


FIA-ino povjerenstvo danas je počelo razmatrati zahtjev britanske momčadi, dodao je glasnogovornik.

Vezani članci Slika nije dostupna F1: Hamilton prošao bez kazne Slika nije dostupna F1: FIA istražuje Hamiltonovu pobjedu u Japanu

"Kako se sada razvijaju stvari, odluka će biti donesena sutra", dodao je.

McLaren-Mercedes osporava odluku komesara Velike nagrade Brazila, posljednje utrke sezone, da se poštede posade Williams i BMW, koje su prekršile pravilo o gorivu.

Ako povjerenstvo odluči diskvalificirati vozače te dvije posade Nicu Rosberga (Williams-Toyota), te Roberta Kubicu i Nicka Heidfelda (BMW), mogli bi im se oduzeti bodovi. Oni bi tako izgubili svoj plasman, što bi vozača McLarena Lewisa Hamiltona pomaknulo sa 7. mjesta naprijed.

Tako bi Britanac dobio i potrebne bodove u ukupnom poretku,
zahvaljujući kojima bi on postao prvak, a ne Finac Raikkonen.

Takav ishod je slabo moguć jer se čak i sam Hamilton usprotivio takvom raspletu situacije. Isto misli i "supremo" Formule 1 Bernie Ecclestone.

"Mislim da ni obožavatelji Formule 1 ne bi željeli da o prvaku 
odluči jedan ili dva stupnja niža temperatura goriva koja se ionako ne može točno izmjeriti. A koliko znam i McLaren je svojem vozaču dan prije utrke na treningu dao i ekstra par guma koje nisu smjeli koristiti. Zar je to manji prekršaj od temperature goriva?", rekao je Ecclestone. 

Predstavnici BMW-a, McLaren-Mercedesa, Williamsa i Ferrarija nazočni su saslušanju.