Obavijesti Video Pretražite Navigacija

F1: Sutra potvrda naslova Kimiju Raikkonenu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Međunarodna automobilska federacija (FIA) vjerojatno će sutra donijeti odluku kojom će potvrditi naslov svjetskog prvaka Kimiju Raikkonenu nakon žalbe momčadi McLaren-Mercedes, izjavio je glasnogovornik FIA-e.

FIA-ino povjerenstvo danas je počelo razmatrati zahtjev britanske momčadi, dodao je glasnogovornik.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna F1: Hamilton prošao bez kazne Slika nije dostupna F1: FIA istražuje Hamiltonovu pobjedu u Japanu

"Kako se sada razvijaju stvari, odluka će biti donesena sutra", dodao je.

McLaren-Mercedes osporava odluku komesara Velike nagrade Brazila, posljednje utrke sezone, da se poštede posade Williams i BMW, koje su prekršile pravilo o gorivu.

Ako povjerenstvo odluči diskvalificirati vozače te dvije posade Nicu Rosberga (Williams-Toyota), te Roberta Kubicu i Nicka Heidfelda (BMW), mogli bi im se oduzeti bodovi. Oni bi tako izgubili svoj plasman, što bi vozača McLarena Lewisa Hamiltona pomaknulo sa 7. mjesta naprijed.

Tako bi Britanac dobio i potrebne bodove u ukupnom poretku,
zahvaljujući kojima bi on postao prvak, a ne Finac Raikkonen.

Takav ishod je slabo moguć jer se čak i sam Hamilton usprotivio takvom raspletu situacije. Isto misli i "supremo" Formule 1 Bernie Ecclestone.

"Mislim da ni obožavatelji Formule 1 ne bi željeli da o prvaku 
odluči jedan ili dva stupnja niža temperatura goriva koja se ionako ne može točno izmjeriti. A koliko znam i McLaren je svojem vozaču dan prije utrke na treningu dao i ekstra par guma koje nisu smjeli koristiti. Zar je to manji prekršaj od temperature goriva?", rekao je Ecclestone. 

Predstavnici BMW-a, McLaren-Mercedesa, Williamsa i Ferrarija nazočni su saslušanju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene