Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: Hamilton kriv za sudar Webbera i Vettela?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Video-snimka u trajanju od 19 sekundi na kojoj vozač Formule 1 Lewis Hamilton navodno krivuda iza 'safety cara' u Japanu ponovno se, nakon što ju je uklonio Međunarodni automobilski savez (FIA), pojavila na YouTube-u. Na osnovu nje FIA će odlučiti je li Hamilton kriv za sudar.

FIA je jučer uoči donošenja odluke o mogućoj kazni za britanskog vozača McLaren Mercedesa tražila da se snimka ukloni.

Pročitajte i ovo Ilustracija "Zdravstveni centar" Popila je piće u wellness-centru i umrla, sumnja se što je bilo u njemu Slika nije dostupna F1: Sutra potvrda naslova Kimiju Raikkonenu?

Hamiltonove nade da će postati prvi početnik koji je u prvoj sezoni osvojio naslov pobjednika Formule 1 mogle bi ispariti ako bude kažnjen oduzimanjem deset bodova ili deset mjesta lošijim plasmanom u kvalifikacijama za pretposljednju trku ove sezone u Šangaju.

Videosnimka jednog od fanova Formule prikazuje Hamiltona kako naglo skreće udesno iza safety cara na Velikoj nagradi Japana prošli vikend, nakon čega je došlo do sudara Red Bulla Marka Webbera i Toro Rossa Sebastiana Vettela.

Kako je utvrđeno da je početnik Vettel kriv za sudar, on je kažnjen s deset mjesta lošijim plasmanom na kvalifikacijama. 

>> F1: FIA istražuje Hamiltonovu pobjedu u Japanu

No, i Webber i Vettel su na konferenciji za novinare u Šangaju kazali da je Hamilton uzrokovao sudar usporavanjem i skretanjem.

Na videosnimci se vidi da je Hamilton usporio i otišao u desno. Webber je naglo zakočio jer da je prešao Hamiltona iza safety cara bio bi kažnjen, a Vettel se zabio u stražnji dio Webberovog automobila.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene