Obavijesti Video Pretražite Navigacija

F1: McLaren prošao bez sankcija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Međunarodna automobilistička federacija (FIA) odlučila je kako nema dokaza da je britanski McLaren iskoristio povjerljive podatke Ferrarija koji su pronađeni kod bivšeg Mclarenova glavnog dizajnera Mikea Coughlana. U Ferrariju su zbog takve odluke prilično bijesni.

Iako je dokazano da je Ferrarijev mehaničar Nigel Stepney povjerljive podatke proslijedio Coughlanu, FIA je odluku obrazložila time da ti dokumenti nisu utjecali na ovogodišnju sezonu, tj. da nema dokaza da su u McLarenu koristili bilo koji od tih podataka. U Ferrariju naravno, nisu zadovoljni odlukom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Renault kriv za špijuniranje McLarena, ali prošao bez kazne? Slika nije dostupna F1: U Renaultu pronađena 33 dosjea s dokumentacijom McLarena?

"Ferrarijeve bilješke su pronađene kod njih i već samim time su krivi. Samim posjedovanjem su prekršili sportski kodeks. Ova odluka legalizira nepošteno ponašanje u Formuli 1. No, nije gotovo. Nastavit ćemo s već pokrenutim postupcima pred sudovima u Italiji i Engleskoj", navodi se u Ferrarijevoj izjavi. 

>> F1: McLaren i Ferrari pod istragom FIA-e

Na drugoj strani pak, olakšanje. 

"Kazna odgovara 'zločinu'. Idemo dalje", rekao je šef  McLarena Ron Dennis. 

Da je odluka ispravna smatra i Lewis Hamilton. 

"Iako je ovo moja prva sezona u F1 znam koliko su ljudi ovdje predani svom poslu. Zato sam i zadovoljan odlukom i jedva čekam nastavak sezone", rekao je Hamilton. 

Ipak, FIA je McLaren upozorila da, ukoliko se u budućnosti otkrije da su koristili podatke proslijeđene Mikeu Coughlanu, riskiraju diskvalifikaciju. 

FIA će uskoro ispitati i dvojicu glavnih aktera ove afere Nigela Stepneya i Mikea Coughlana, kojima prijeti dugogodišnja suspenzija. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene