Obavijesti Video Pretražite Navigacija

F1: U Renaultu pronađena 33 dosjea s dokumentacijom McLarena?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je prije 2 tjedna McLaren optužio Renault za industrijsku špijunažu, u britanski tisak 'procurile' su informacije da je francuska momčad bila u posjedu 33 dosjea s tehničkim informacijama Mclarena koje je vidjelo čak 18 zaposlenika Renaulta.

Dva tjedna uoči saslušanja u Monacu gdje će FIA-i iznijeti svoju stranu, Renault je dodatno uzdrman optužbama za špijunažu. Engleska momčad, naime, Renault optužuje za neovlašteno posjedovanje povjerljivih  dokumenta i povjerljivih informacija McLarena u razdoblju od rujna 2006. pa sve do prošlog mjeseca. Naime, kada je bivši mehaničar McLarena Phil Mackereth prešao u francusku momčad sa sobom je donio diskete s povjerljivim podacima. U međuvremenu su te diskete vraćene McLarenu, a Mackereth je suspendiran.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna F1: Alonsa ispitao talijanski tužitelj Slika nije dostupna F1: McLarenu prijete sankcije zbog špijunaže

U britanske je medije 'procurio' FIA-in dosje u kojem se nalaze potpisane izjave, tj. priznanja 18 zaposlenika Renaulta da su vidjeli povjerljivu tehničku dokumentaciju McLarena na službenim računalima francuske momčadi. Mediji prenose i da je Renault imao u posjedu 33 dosjea s tehničkom dokumentacijom koji uključuju više od 780 crteža i kompletni nacrti McLarenovih bolida iz 2006. i 2007. koje su vidjeli čelnici Renaulta i njihov glavni mehaničar Tim Densham. 

McLarenovi odvjetnici su u pismenoj prijavi FIA-i napisali "da je očito kako su povjerlji podaci njihovog klijenta znalački, namjerno i temeljito promotreni i raspravljeni u Renaultu".  Također navode i kako su se u francuskoj momčadi prema ovom 'problemu' postavili kao da s time nemaju ništa, a Mackerethovu izjavu da je McLarenovu dokumentaciju zadržao 'iz sentimentalnih razloga' smatraju čistim apsurdom.

>> Nova afera u F1: Renault špijunirao McLaren?

U Renaultu pak, i dalje inzistiraju na tome kako potpuno surađuju s McLarenom i istražiteljima FIA-e. Čak su angažirali i privatne stručnjake koji su pretražili njihova računala i pregledali bolide, a sve kako bi dokazali da McLarenova tehnologija nije utjecala na njihovu. 

McLarenu je, podsjetimo, nakon identične optužbe Ferrarija, ove sezone oduzet konstruktrski naslov i platili su kaznu od 100 milijuna dolara. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene