Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rusi zahvaljuju na hrvatskom jeziku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski mediji naveliko zahvaljuju Hrvatskoj koja ih je dobrim nogometom na Wembleyu plasirala na Europsko prvenstvo u Austriji i Švicarskoj. 'Hvala vam Hrvatska!' naslovi su u tamošnjim medijima napisani na latinici i hrvatskom jeziku.

'Rusija se kvalificirala na Euro 2008. u noći kada je Grupa E proživljavala još jednu vožnju rollercoasterom punu stresa, uspona i padova. No Hrvatska je pobijedila Englesku, a Rusija ostvarila 'tanku' pobjedu u Andori,' piše ruska novinska agencija RIA Novosti.

Pročitajte i ovo Kune PRIOPĆENJE HNB-A Milijarde kuna još su uvijek kod građana, njihova zamjena od sredine travnja na novoj lokaciji Slika nije dostupna EURO: UEFA ne žali zbog ispadanja Švicarske

>> Fedun: Mercedesi stižu, a Hrvati neka ih raspodijele

>>
Engleski tisak: Nokautiran (pre)Gordi Albion!!!

>> McClarenu otkaz i 2,5 milijuna funti

>> Eduardo drugi strijelac kvalifikacija

>> McClaren odbio dati ostavku

>> EURO: Hrvatska u drugoj jakosnoj skupini

>>
Hrvatska se plasirala na EURO!

>> Bilić: Pobjeda nije bila slučajna

Ruski mediji navode kako je Hrvatska, koja se već kvalificirala na EURO, poštenom i kvalitetnom igrom, te nevjerojatnim prikazom napadačkog nogometa, zabilježila povijesnu pobjedu na Wembleyu i pomogla Rusima da preskoče momčad Stevea McClarena i ipak otputuju na EURO. 

'Rusija je dobila 1:0 u Andori, golom Dmitrija Sičeva u 39. minuti. No prava drama odigravala se na Wembleyju... Engleski izbornik Steve McClaren sakrio se ispod velikog kišobrana, ali to ga nije spasilo od zviždanja domaćih navijača', navodi dalje RIA.

Rusi posebno hvale Ivicu Olića ističući kako je bivši igrač moskovskog CSKA zaokružio potapanje Carsona golom u 14. minuti utakmice. 

'Wembley je bio u šoku', pišu ruski mediji. 

Prepričavajući daljni tijek igre u Engleskoj ruski mediji pišu kako se u međuvremenu Rusija mučila s Andorom. 

'Rusija nikada nije izgledala bliže gubitku prednosti, no kada su Ruski navijači na stadionu u Andori čuli za pobjedu Hrvatske na Wembleyu svi su konačno odahnuli', navode ruski mediji, te dodaju kako je gubitkom od Izraela Rusija izgubila nadu da će nastupiti na EURU, ali pojavila se Hrvatska kao spasitelj.

'Osjećao sam se kao da igram ruski rulet', izjavio je Guus Hiddink.  

'Čudo se dogodilo. To je Rusija. Sve ili ništa', izjavio je Dmitrij Sičev. 

'Hrvatska nas je povela na EURO', piše najveća ruska sportska internet stranica.

Pod naslovom 'Hvala, Hrvati! Hvala, braćo!' Komsomoljskaja pravda piše da je Rusija prošla zahvaljujući 'zaglušujućem porazu' Engleza od strane Hrvata.

Gazeta na svojim internet stranicama donosi razgovor s igračem ruske reprezentacije Jurijem Žirkovom pod naslovom 'Oliću smo već zahvalili' koji kaže 'Hrvati su nam dali prekrasun poklov'.

PolitiX

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene